Španović: Nadam se borbi za najsjajnije odličje

Autor: Beta Beta
četvrtak 07.07.2016.
00:50
Izvor: Beta

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je danas da će se boriti za najsjajnije odličje na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, ali je istakla da joj to takmičenje više služi kao provera pred Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Španovićeva se danas plasirala u finale Evropskog prvenstva u Amsterdamu skočivši u kvalifikacijama šest metara i 90 centimetara.

Ona je već u prvoj seriji ispunila normu od 6,60 metara i izborila učešće u finalu.

"Nisam se spremala za prvenstvo Evrope nešto posebno, ovo takmičenje više mi služi kao provera forme pred Olimpijske igre u Riju u avgustu, ali svakako se nadam borbi za najsjajnije odličje... Od konkurencije bih izdvojila Nemicu Mihambo Malaiku s kojom očekujem borbu za medalju"
, dodala je Ivana Španović.

Drugo mesto u kvalifikacijama zauzela je Nemica Mihambo Malaike sa preskočenih 6,76 metara, a treća je bila Estonka Balta Ksenija sa rezultatom 6,64 metara.

"Kvalifikacije su protekle po planu. Uvek nam je cilj da skočim u prvoj seriji što dalje. Ostao je još jedan dan do finala i to ću iskoristiti kako bi se odmorila i odradila sve ono što je neophodno da spremna dočekam finale",
rekla je najbolja srpska atletičarka.

Finale u skoku u dalj na programu je u petak od 19.20.

Ne propustite