Španović: "Ima vremena za nove podvige"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 03.09.2015.
23:54
Izvor: Sportske.net

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović poručila je da ima dovoljno vremena za nove podvige nakon što je u Cirihu postavila novi nacionalni rekord.

Beta/AP Photo/Kin Cheung
Beta/AP Photo/Kin Cheung

Povezane vesti

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da joj je drago što je danas ostala smirena pred treću seriju skokova na mitingu Dijamantske lige u Cirihu, kao i da je sa zadovoljstvom prihvatila izazov svoje rivalke Tijane Bartolete.

"Takmičenje je bilo vrlo uzbudljivo. Pre svega mi je drago što sam uspela da ostanem pribrana i smirena pred treću seriju posle prva dva prestupa", rekla je Španovićeva nakon što je postavila novi nacionalni rekord od 7,02.

Srpska reprezentativka vodila je sve do šeste serije sa 6,93, kada je Amerikanka u poslednjoj seriji postavila bolji rezultat, baš kao u Pekingu, kada je osvojila zlato.

"Posle Tijaninog skoka u šestoj seriji, samo sam se nasmejala i sa zadovoljstvom prihvatila izazov. Ovog puta završila sam takmičenje u moju korist s novim nacionalnim rekordom. Meni lično je izuzetno važan i skok od 6,93 metra sa više od 15 centimetara rezerve, koji je samo pokazatelj da mogu mnogo više i od ovih 7,02, ali ima vremena za nove podvige", rekla je Ivana Španović.

Srpska rekorderka je na Svetskom prvenstvu u Pekingu osvojila bronzanu medalju, iako je dugo vodila sa tadašnjim nacionalnim rekordom od 7,01.

"Probali smo da iskorigujemo zalet u odnosu na Peking da bi Ivana bila što brža na zaletištu, što je rezultiralo sa prva dva prestupa. U trećoj i četrvoj seriji Ivana je imala odličane skokove preko 6,90 metara, a onda se ponovila scena iz Pekinga: Bartoleta je u šestoj seriji skočila 6,97. Ivana je, međutim, na najsjaniji mogući način odgovorila na skok svetske šampionke i s novim ličnim i nacionalnim rekordom pobedila", rekao je trener Goran Obradović.

Rekorderka Srbije već u nedelju, 6. septembra ima novo takmičenje, u Berlinu.

Ne propustite