Španović: ''A sad u napad na sjajnija odličja!''

Autor: Beta Beta
petak 28.08.2015.
18:07
Izvor: Beta

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je danas da su joj pomešana osećanja nakon što je osvojila bronzanu medalju u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Pekingu.

BETA/BETAPHOTO/Atletski savez Srbije/DS
BETA/BETAPHOTO/Atletski savez Srbije/DS

Povezane vesti

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je danas da su joj pomešana osećanja nakon što je osvojila bronzanu medalju u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Pekingu.

Ona je u prvom skoku zabeležila 7,01, da bi je kasnije pretekla Šara Proktor sa 7,07, samo da bi Tiana Bartoleta u poslednjoj seriji došla do zlatne medalje skokom od 7,14 metara.

Španovićeva je današnjim rezultatom postavila novi državni rekord, odnosno popravila svoj.

“Takmičenje je bilo neizvesno do samog kraja. Čestitam svim devojkama na sjajnoj borbi. Osećanja su mi skroz pomešana. Presrećna sam zbog rezultata, konačno je probijena granica od sedam metara, i verujem da ću sada mnogo rasterećenije skakati.

Sa druge strane, žao mi je što medalja nije sjajnija. Najvažnije je da sam na najvećem takmičenju bila na najvišem nivou. Kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima je nastavljen, a sada idemo u napad na sjajnija odličja",
rekla je Ivana Španović za sajt Atletskog saveza Srbije.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 28.08.2015
19:33

Naplati sve u Brazilu!

avatar
ppera 1
Friday, 28.08.2015
19:30

Sve čestitke za medalju. Nisam godinama pratio ženski dalj pa nisam ni znao na čemu se temelji optimizam za osvajanje medalje. Medjutim startni grid (njih 12) mi je sve objasnio. Realno niti jedna devojka nije građena za ovu disciplinu, što će reći da je sve rad, tehnika i bildovanje, pa zato ni rezultati ne mogu biti vrhunski. Video sam samo jednu (Bartoleta) koja bi realno mogla preskočiti 7m, jednu koja bi možda mogla (Proktor) i Ivanu koja je tu negde oko 7m. Sve ostale su daleko ispod. U takvoj konkurenciji očekivao sam srebrnu medalju, a možda i zlatnu ako Bartoleta podbaci. Na žalost obe, koje su uopšte mogle, preskočile su 7m, što je ipak bilo previše za Ivanu i zato medalja nije sjajnija. Naravno Ivana treba maksimalno da iskoristi ovakvu konkurenciju i da osvoji što više medalja, pre nego što se pojave neke takmičarke koja će skakati znatno dalje od ovih (bar blizu 7.52 iz davne 1988.), jer nije realno očekivati da Ivana može bitno popraviti ovu daljinu.