SP - Sutra navijamo za Ristića!

Autor: Beta Beta
utorak 25.08.2015.
14:42
Izvor: Beta

Srpski atletičar Milan Risitić rekao je danas da nema problema s povredama i da je u potpunosti spreman za nastup na Svetskom prvenstvu u Pekingu u disciplini 110 metara s preponama.

ass.org.rs
ass.org.rs

Povezane vesti

Ristić će sutra u 5.20 po srednjoevropskom vremenu zabeležiti svoj prvi nastup na Svetskom prvenstvu.

"Spreman sam i sve povrede su sanirane. Konačno se sav trud i naporan rad iz ove godine isplatio. Radio sam naporno, pa sam imao i malih problema s povredama u procesu pripremanja za glavno takmičenje - SP u Pekingu", rekao je Ristić, a prenosi Atletski savez Srbije.

U disciplini 110 metara s preponama ukupno je prijavljeno 40 atletičara koji su razvrstani u pet kvalifikacionih grupa, a srpski atletičar se nalazi u četvrtoj.

"Ne mogu da odgovorim na pitanje da li sam srećan zato što sam upao u tu kvotu od 40 ljudi, ali mogu da kažem da sam to zaslužio jer se to postiglo radom, a ne pukom srećom da upadnem u to elitno društvo", kazao je Ristić.

Ovaj 24-godišnji atletičar kazao je da je sam plasman na Svetsko prvenstvo veliki rezultat i da je za to zaslužan ceo tim oko njega.

"Ovo nije uspeh samo jednog čoveka, mene, već celog tima. Sledeće godine imam tri cilja, a to su Svetsko prvensto u dvorani, Evropsko prvenstvo na otvorenom i naravno glavno i najbitnije takmičenje Olimpijske igre", kazao je Ristić.

U polufinale na 110 metara s preponama ulaze prva četiri takmičara iz svake grupe i još četiri najbrža po rezultatu.

Ne propustite