ŠOK U ARENI! Posle Ivaninog slavlja - Suze Mihaila Dudaša!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.03.2017.
19:20
Izvor: Sportske.net

Nedugo pošto je Ivana Španović proslavila rekordne rezultate i osvajanje evropskog zlata, pažnja je usmerena na Mihaila Dudaša, koji se borio za medalju u sedmoboju. Ali, dogodio se veliki maler...

EPA/SRDJAN SUKI
EPA/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Poslednja disciplina bila je trka na 1.000 metara, Mihail Dudaš je najveći deo ove trke istrčao na najbolji način, izgledalo je da je medalja na dohvat ruke, ali kada ga je dostigla grupa iza njega, neko ga je u gužvi zakačio i Dudaš je pao van staze!

Tog trenutka postalo je jasno da od medalje neće biti ništa, a naš reprezentativac nije mogao da sakrije suze...

Na kraju je završio kao petoplasirani u ukupnom plasmanu.

Prethodno je u skoku s motkom postavio novi lični rekord, pošto je preskočio pet metara i 10 centimetara, što je za 30 centimetara bolje od prethodnog rezultata. On na četvrtom mestu ima 5.239 bodova, što je za 52 boda manje od trećeplasiranog Čeha Adam Sebastijan Helcelet, dok drugoplasirani Španac Horhe Urenja ima 5.394.

On je tim rezultatom napredovao za dva mesta uoči poslednje discipline - trke na 1.000 metara, koja će startovati u 19.00.

Srpski atletičar je u skoku s motkom zauzeo treće mesto i osvojio 941 bod, dok su Francuz Kevin Majer i Belgijanac Nils Pitomvils preskočili 5,40 metara, što je bilo dovoljno za 1.035 bodova.

Bio je tada četvrti u generalnom plasmanu, ali na kraju ga je zadesio pomenuti maler, pa je ipak ostao bez medalje.

Zlatnu medalju osvojio je Kevin Majer iz Francuske (6.479 bodova, novi evropski rekord), srebrnu Horhe Urenja iz Španije (6.227), a bronzanu Adam Sebastijan Helcelet iz Češke (6.110).


Ne propustite