Šapić istrčao svoj sedmi polumaraton, oborio lični rekord!

Autor: Beta Beta
subota 22.04.2017.
13:28
Izvor: Beta

Legenda srpskog vaterpola i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić istrčao je danas svoj sedmi polumaraton, oborio lični rekord i pozvao sve da se bave trčanjem.

EPA PHOTO EPA/SASA STANKOVIC/AS
EPA PHOTO EPA/SASA STANKOVIC/AS

Povezane vesti

Osvajač 21 medalje sa reprezentacijom, od čega tri olimpijske, počeo je da trči po okončanju igračke karijere 2008, kada je imao 30 godina.

"Valjda su vremenski uslovi bili dobri, pa sam oborio lični rekord sa 1:41. Bilo je lepo i prijatno, mada mi se čini da je staza teža zbog Mosta na Adi. Ne znam da li rezultat važi zvanično zbog uspona, ali meni važi, to je najvažnije", rekao je Šapić novinarima.

"Svima toplo preporučujem trčanje. Ako neko želi da se bavi sportom, neka trči. Ja sam počeo tek posle vaterpola i otkrio sam novu dimenziju zadovoljstva. Mislim da svako može da priušti sebi sat vremena dva-tri puta nedeljno za trčanje", rekao je 38-godišnji Šapić.

On je kazao da neće prelaziti na maraton.

"To je preveliki zalogaj. Zbog moje fizičke konstitucije on bi zahtevao poseban trening i pripreme za koji nemam vremena, a i preveliki je rizik od povreda", rekao je Šapić.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ToreAndreFlo
Saturday, 22.04.2017
14:08

Napomenuo bih da medalje koje je sa lakocom osvojio (barem je tako izgledalo) još lakse je prodao i novac poklonio u dobrotvorne svrhe. Cisto da se zna kakav covek je Gangula,a veci je covek nego sportista sto je bio,Novi Beograd to najbolje zna.