Salaški: "Želim da istrčim što bolju trku u kvalifikacijama"

Autor: Beta Beta
petak 28.07.2017.
14:37
Izvor: Beta

Srpska atletičarka Tamara Salaški rekla je danas da je za nju veliki uspeh sam plasman na Svetsko prvenstvo, ali je dodala da će dati sve od sebe da u kvalifikacijama na 400 metara istrči što bolju trku.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

"Nigde nisam bila na pripremama, jer sam putovala po Evropi i trčala mitinge. S obzirom da sam pre par dana ispunila normu, forma je u uzlaznoj putanji, pa se nadam dobroj trci u kvalifikacijama u Londonu. Za mene je ogroman uspeh samo učešće na SP, ali naravno želim da istrčim što bolju trku u kvalifikacijama pa ćemo videti da li će to biti dovoljno za prolazak u polufinale", rekla je Salaški, prenosi Atletski savez Srbije.

Tamara Salaški je normu na 400 metara ispunila prethodnog vikenda na Mitingu u Kragujevcu, koji je ujedno bio i poslednji dan za ispunjenje norme. Ona je trku istrčala za 51,98 sekundi i tako sebi obezbedila plasman u London. Kvalifikacije na 400 metara su trećeg dana šampionata, 6. avgusta.

Trećeg dana prvenstva sveta nastupiće i Teodora Simović u maratonu. Ona je normu za maraton ispunila na Beogradskom maratonu, 22. aprila.

"Nalazim se na pripremama na Kopaoniku, zajedno sa Amelom Terzić. Za sada sve ide u najboljem redu, još sam u fazi priprema. Moja očekivanja za SP su skromna, bila bih zadovoljna novim ličnim rekordom",
rekla je Simovićeva.

Svetsko prvenstvo u Londonu održava se od 4. do 13. avgusta na Olimpijskom stadionu u Londonu, a učestvovaće više od 2.000 sportista iz više od 200 zemalja.

Medju njima je i osmoro atletičara iz Srbije.

Ne propustite