Posle skandala sa Ivanom, IAAF menja pravila! Evo kako je zakačen famozni papir!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.08.2017.
10:38
Izvor: Sportske.net, ass.org.rs

2017. godina je, 21. vek, takmičarke posle gotovo svakog skoka padaju na leđa, da li je moguće da im se još uvek OVAKO kače papiri sa imenima na leđima i da se njihov trag uzima kao merodavan?! Ivanin trener tvrdi da traga nije ni bilo!

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Neće više!

Ali, slaba je to uteha za Ivanu Španović posle svega što se sinoć dogodilo...

Naime, Atletski savez Srbije je na svom zvaničnom sajtu potvrdio da će po novim pravilima svetske atletske asocijacije takmičari u skoku dalj od sledeće godine nositi takmičarski broj (ili prezime) samo na grudima.

U prilogu pogledajte šta je posle svega poručila Ivana Španović, a  kako je sinoćnju dramu video Ivanin dugogodišnji trener Goran Obradović?


-
On tvrdi da NEMA VIDLJIVOG DOKAZA da je papir na Ivaninim leđima ostavio trag u pesku.

''Odmah po izlasku rezultata na semaforu videli smo da nešto nije u redu  i momentalno smo uložili žalbu prema pravilima glavnom sudiji na disciplini i potom se uputili u sobu gde se radi video merenje. Na tom snimku se ne vidi da je takmičarski broj ostavio trag, već samo da postoji distorizija peska.

Čak ni meriocima nije bilo jasno koja je početna tačka odakle treba izmeriti, jer je ta distorzija toliko minimalna, međutim morali su da odrede tačku za koju smo smatrali da je osnova za rezultat i tako smo dobili 6,91m.

Na tu odluku sudije, usledila je naša nova žalba ovog puta vrhovnim sudijama, koji su posle dugog većanja i pregleda video snimka podržali odluku glavnog sudije sa discipline iako čak ni oni nisu mogli da potvrde osnovu za polaznu tačku merenja.

Odluka je donešena na osnovu pretpostavke.

Mi ne možemo da prihvatimo da je odluka donešena bez jasnog traga i vidljivog dokaza. Ni na jednom snimku se ne vidi trag takmičarskog broja u pesku. Jednostavno ne postoji otisak.

Nažalost, odluka vrhovnih sudija je konačna i na nju više nemamo prava žalbi. Ono što je konstatovano jeste da bi to bio pobednički skok“,
izjavio je trener Goran Obradović.

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 12.08.2017
15:54

Kad znaš da si u pravu - nema odustajanja. Treba insistirati na načelu pravičnosti, ako ništa drugo, jer dok se ne bude osećalo da se radi u interesu pravičnosti i istine, dotle će biti i terorizma i ludaka... Ili možda neko misli da preterujem i da te stvari nisu povezane?

avatar
Vanja Grubač
Saturday, 12.08.2017
15:33

Ma nije problem ,uplatiće AV 50 000 evra kao da je pobedila...šta mu teško.

avatar
Dača
Saturday, 12.08.2017
14:43

Dajte amerikancima zlatnu medalju još na početku a ostali neka se bore za srebro i bronzu.

avatar
PLAYBOY
Saturday, 12.08.2017
13:08

organizovati docek ispred skupstine za nasu pobednicu, Ivanu Spanovic! A Amerikanci i Britanci neka gledaju i nek se cude, nece ni oni moci ovako do veka!

avatar
Аполо
Saturday, 12.08.2017
11:44

Ivana je nasa prvakinja, kao sto je bio i Cavic. Zapadnjaci mogu da rade sta im se hoce jer im se ocigledno moze, tu smo nemocni. Ivani svaka cast na trudu, umecu i nacinu na koji predstavlja svoju zemlju.... kapa do poda!

avatar
scott Bajic
Saturday, 12.08.2017
11:14

A ko smije pobediti Ameriku zamislite da je Albanka ako treba dodali bi jos 2...2.5 metara prestup se nebi racunao

avatar
R V T
Saturday, 12.08.2017
11:00

Ono što je konstatovano jeste da bi to bio pobednički skok. Nama dovoljno, a siguran sam da je i Ivani.