Pistorijus pušten iz zatvora

Autor: Beta Beta
utorak 20.10.2015.
12:12
Izvor: Beta

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus pušten je iz zatvora u kućni pritvor, godinu dana od svoje petogodišnje zatvorske kazne koju je dobio za ubistvo svoje devojke Rive Stenkamp.

BETA/AP Photo/Themba Hadebe, File
BETA/AP Photo/Themba Hadebe, File

Povezane vesti

Kako su preneli britanski mediji, Pistorijus je pušten kasno sinoć, umesto danas, što je iznenadilo brojne medije koji su želeli da ga sačekaju, slikaju i uzmu izjavu.

Pistorijus će biti u kućnom pritvoru, ali će morati 3. novembra da se pojavi pred sudom zbog žalbe koju je tužilaštvo podnelo na presudu za ubistvo iz nehata, pošto smatra da je 28-godišnji paraolimpijac namerno ubio svoju devojku.

Pistorijus je prošlog septembra osuđen za ubistvo iz nehata svoje devojke Rive Stenkamp i dobio je zatvorsku kaznu od pet godina.

On je 14. februara 2013. godine ubio Rivu Stenkamp, vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, pošto je, kako je rekao, mislio da je provalnik.

On će kaznu služiti u vili svog ujaka Arnolda, u luksuznom predgrađu Pretorije. Prema uslovima puštanja, Pistorijus mora da ide na psihoterapije i nije mu dozvoljeno da poseduje oružje, ali neće morati da nosi elektronsku narukvicu.

Portparol porodice Pistorijus rekla je da će danas objaviti saopštenje.

Ako petočlano veće sudija usvoji žalbu tužilaštva Pistorijus će se vratiti u zatvor, a prema zakonu Južne Afrike minimalna kazna za ubistvo je 15 godina. On nije obavezan da prisustvuje saslušanju.


Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Tuesday, 20.10.2015
19:02

Strasno! Ubica bude godinu dana u zatvoru, onda cetiri u luksuznoj vili! Kapitalizam je cudo, para vrti gde burgija nece!

avatar
Дадоредстар
Tuesday, 20.10.2015
12:54

Novac nije bog ali je svemogućniji