Pazarci ponosni na Amelino zlato

Autor: Beta Beta
utorak 05.09.2017.
16:06
Izvor: Beta

Posle zlatne medalje na Univerzijadi, srpskoj atletičarki je priređen svečani prijem u njenom gradu.

radiostoplus.com
radiostoplus.com

Povezane vesti

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas na prijemu u čast atletičarke Amele Terzić, koja je osvojila zlatnu medalju na Univerzijadi u Kineskom Tajpeju u disciplini 1.500 metara, da će taj grad nastaviti da ulaže u razvoj sporta i sportske infrastrukture.

"Presrećni smo zbog još jedne Ameline medalje sa velikog takmičenja, na šta smo navikli. Donela je našem gradu i državi jedno od četiri zlata na Univerzijadi, uz vaterpoliste i dve najsjajnije medalje u tekvondou. Ponosni smo što je osvojila jedinu medalju u atletici, potvrdivši da pripada svetskom vrhu", rekao je Biševac.

On je ocenio da su rezultati 24-godišnje srednjeprugašice i ostalih pazarskih atletičara plod dobrog rada u klubu i Atletskom savezu Srbije.

"Taj rad doveo je do ovakvih uspeha, zbog čega smo centar atletike u Srbiji i na Balkanu. Bili smo domaćini šampionata Balkana, a izgradnja atletskog stadiona omogućiće da mnogi krenu stopama Amele Terzić i Elzana Bibića", ocenio je Biševac.

Terzić se u Tajpeju najpre plasirala u polufinale trke na 800 metara, a trijumfom na 1.500 stigla je do svoje prve medalje u seniorskoj konkurenciji na velikim takmičenjima.

"Najlepše mi je kod kuće, pa mi je izuzetno drago jer je gradonačelnik primio mene, trenera Rifat Zilkića, predsednika kluba Nusreta Ćorića i ostale članove tima. Trudila sam se da pobedim i dođem do prve seniorske medalje, iako zbog vremenskih uslova nije bilo lako", navela je Terzić.

Računajući kadetsku, juniorsku i konkurenciju mladjih seniorki, Terzić ima 14 medalja sa evropskih i svetskih prvenstava na stazi i u krosu, od toga sedam zlatnih.

"Očekivala sam i ovu medalju, ali sve to morala sam da pretvorim u delo. Fokusirala sam se na zadatak i nisam razmišljala kako će se stvari odvijati na stazi",zaključila je Amela.

Ne propustite