Olivera Jevtić učestvuje na Beogradskom maratonu

Autor: Beta Beta
nedelja 16.04.2017.
16:35
Izvor: Beta

Proslavljena srpska atletičarka Olivera Jevtić učestvovaće na predstojećem 30. Beogradskom maratonu, saopštili su danas organizatori.

BETAPHOTO/EMIL VAS/EV
BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Povezane vesti

Jevtić, petostruka olimpijka, višestruka prvakinja Balkana, vicešampionka Evrope u maratonu iz 2006, šestoplasirana na Olimpijskim igrama 2004. godine, na Beogradskom maratonu je 10 puta trčala polumaraton i ostvarila osam pobeda. Ona je dva puta učestvovala u maratonskoj trci i oba puta je pobedila (2007, 2013).

Jevtić će u subotu 22. aprila treći put trčati maraton, ali prvi put na novoj stazi, pošto je trasa izmenjena.

"Spremala sam se da istrčim dobar maraton u aprilu, imala sam dobre provere na polumaratonima u Splitu, Staroj Zagori i Jagodini i to su bile trke na sat i 15 minuta. Mislim da u optimalnim uslovima mogu da pretrčim maraton za 2:32, a za to je potrebna brza staza, dobri vremenski uslovi i odgovarajuća konkurencija. Dovela sam iz Kenije kvalitetnog pejsmekera da mi bude logistička podrška na treninzima i u trci. On najbolje osluškuje svoje zemljakinje, a meni je važno da završim trku i da budem malo ispred Kenijki", rekla je ona.

"Malo se šalim, ali ne sasvim. Da ne verujem u sebe ne bih dolazila na Beogradski maraton", dodala je Jevtić, srpska rekorderka u maratonu (2:25,23) i polumaratonu (1:09,18).

Ona je navela i da ne veruje da će nova staza mnogo uticati na rezultat, pogotovo ne negativno.

"Verujem da su organizatori o tome razmišljali. Meni je svaka trasa koja ide beogradskim bulevarima dobra. Beogradjani znaju da podrže maratonce kada im je teško i to očekujem i ovog puta od publike pored staze", dodala je Jevtić.

Na startu maratona uz nju će biti Marijana Čegar-Lukić, Nataša Ćulafić, Nora Trklja i Teodora Simović.

U muškoj konkurenciji srpske atletičare u maratonu predvodiće Darko Živanović, a tu će biti i Kristijan Stošić i Siniša Radivojević.

U ženskom polumaratonu trčaće Ana Subotić, olimpijka iz Londona, koja se vraća trčanju pošto je zbog zdravstvenih problema morala da propusti nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru za koji je normu ispunila u Roterdamu (2:36,49). Ona je pobedjivala je u polumaratonskoj trci na Beogradskom maratonu 2006, 2012, 2013. i 2015. a 2014. je bila četvrta u maratonu.

U muškom polumaratonu startovaće pobednik iz 2015. Velimir Bojović, Miloš Milovanović, kao i Marko Ranković, koji uspehe na uličnim trkama širom Srbije želi da nastavi na polumaratonu na 30. Beogradskom maratonu.

Ne propustite