Neverovatan poduhvat: Goran Nikolić je krenuo u ostvarenje sna

Autor: Đorđe Đokić
subota 03.09.2016.
10:36
Izvor: Sportske.net

Goran Nikolić će u narednih 55 dana pretrčati 55 maratona i time oboriti Ginisov rekord. Pored ekstremnog sportskog izazova, ova aktivnost ima jak humanitarni karakter.

Maraton za Ginisa
Maraton za Ginisa

Povezane vesti

Goran Nikolić, kragujevački sportista, krenuo je jutros u poduhvat koji nikom do sada nije pošao za rukom. Goran će u narednih 55 dana pretrčati 55 maratona i time upisati svoje ime u Ginisovu knjigu rekorda, ostvarivši svoj san.

Pored ekstremnog sportskog izazova, ova aktivnost ima jak humanitarni karakter, jer Goran želi na ovaj način da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva za opremanje ISKRE – regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom.

Goran je i sam korisnik ovog centra, on vidi samo 5% na jedno oko, ali ga to nije sprečilo da se već 25 godina aktivno bavi sportom. Već je uspeo da istrči 10 maratona za 10 uzastopnih dana, kao i da do sada u karijeri istrči 29 maratona. Takođe, vozio je i tradicionalni tandem biciklistički maraton Kragujevac - Mostar od 420 kilometara.

U prisustvu svog tima, prijatelja, rodbine, prestvanika Rotary kluba iz Kragujevca i Udruženja Biram Kragujevac čiji je član, Goran je krenuo u 06:10h na svoju prvu etapu, prvi dnevni maraton. Njegovo prvo odredište je Topola.

U Goranovoj pratnji vozilom FIAT Talento koje je donirala kompanija Nikom auto iz Kragujevca, idu Nebojša Jevremović koji će biti zdravstvena logistika svih 55 dana i Miroslav Aksentijević Aksa koji će zabeležiti sva dešavanja u toku maratona svojom kamerom i objektivom.

Više informacija o samom Maratonu za Ginisa možete pronaći na zvaničnom sajtu na adresi http://www.maratonzaginisa.com

Ne propustite