Miloš Zarić prvak sveta u bacanju koplja

Autor: Beta Beta
subota 15.07.2017.
18:43
Izvor: Beta

Reprezentativac Srbije Miloš Zarić osvojio je danas zlatnu medalju u bacanju koplja na Svetskom prvenstvu za para-atletičare u Londonu.

Beta
Beta

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije Miloš Zarić osvojio je danas zlatnu medalju u bacanju koplja na Svetskom prvenstvu za para-atletičare u Londonu.

Zarić je do zlata stigao hicem od 30 metara i 83 centimetra.

Srebrnu medalju osvojio je Portugalac Likurgo Fereira (29,5 metara), dok je treći bio Abdelaziz Elsajed iz Egipta (28,63).

Zariću je osvajanje zlata u Londonu čestitao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Upućujem najiskrenije čestitke zlatnom atletičaru Milošu Zariću na najsjajnijem odličju osvojenom na Svetskom prvenstvu. Verujem da će naši paraolimpijci osvojiti još medalja u nastavku takmičenja u Londonu", navodi se u čestitki predsednika.

Čestitku je uputio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je naveo da je svetska zlatna medalja uspeh koji je "takav i toliki da je vredan svakog divljenja i poštovanja".

"Čestitam našem parolimpijskom šampionu Milošu Zariću titulu najboljeg bacača koplja na planeti, njegovom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije. Hvala ti Miloše što si Srbiju učinio najponosnijom danas i upisao zlatnim slovima u svetsku sportsku paraolimpijsku porodicu još jednom", piše u čestitki Udovičića.

Ne propustite