Miloš Raović ispunio normu za Evropsko prvenstvo

Autor: Beta Beta
nedelja 29.01.2017.
23:55
Izvor: Beta

Srpski atletičar Miloš Raović ispunio je normu za predstojeće Evropsko prvenstvo u dvorani u disciplini 400 metara i tako postao deseti predstvnik Srbije na šampionatu u Beogradu.

Povezane vesti

Miloš Raović je na prvom takmičenju u sezoni, mitingu koji je održan u Beču, uspeo da ostvari normu na 400 metara i trku istrči za 47,32 sekundi. Ujedno, Raović je postavio i novi lični rekord.

Kvalifikaciona norma u ovoj disciplini je 47,35 sekundi.

On je naveo da se nada da će u najboljem svetlu predstaviti Srbiju na šampionatu koji će se od 3. do 5. marta održati u Beogradskoj areni.

"Iskreno, nisam očekivao lični rekord odmah prvu trku, ali super je sve ispalo. Prethodne dve godine imao sam problema sa povredama i sada sam mnogo srećan što je to iza mene. Imam još dovoljno vremena da se pripremim za EP koje nas očekuje u martu u Areni i nadam se da ću uspeti u najboljem svetlu da predstavim Srbiju", rekao je Raović, prenosi Atletski savez Srbije.

Pored Miloša Raovića norme za EP su do sada ispunili i Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Mihail Dudaš, Milan Ristić, Lazar Anić, Strahinja Jovančević, Amela Terzić, Tamara Salaški i Biljana Cvijanović.

Norme za Evropsko prvenstvo atletičari imaju pravo da ostvare do 26. februara.

Ne propustite