Milan Ristić u Americi oborio rekord star 32 godine!

Autor: Beta Beta
subota 14.01.2017.
16:15
Izvor: Beta

Srpski atletičar Milan Ristić oborio je rekord Srbije još iz 1985. godine, u trci na 60 metara u dvorani, saopštio je danas Atletski savez Srbije.

ass.org.rs
ass.org.rs

Povezane vesti

Kako se navodi, 25-godišnji Ristić je juče u SAD na prvom takmičenju u sezoni 60 metara u dvorani istrčao za 6,74 sekunde i tako popravio rekord Aleksandra Popovića iz 1985. godine koji je iznosio 6,76 sekundi.

"Start je bio dobar i dobro sam se trkao sa momcima iz moje grupe. Nisam razmisljao o vremenu, trčao sam opušteno kao prepone. Još sam u jakom treningu i noge su mi teške, tako da u naredne dve nedelje mogu očekivati ozbiljnije rezultate na 60 metara sa preponama, kao i na 60 metara", rekao je Ristić.

Osim trke na 60 metara, Ristić je trčao i na 60 metara sa preponama i ostvario rezultat od 7,78 sekundi. On je državni rekorder u toj disciplini sa 7,69.

"Ovo je prvi put da sam ove sezone trčao 107 centimetara prepone, do sada smo samo radili na 99 centimetara. Nismo imali blokove u toku zagrevanja pa nisam imao kako da poradim na startu pred trku, tako da smo imali problema. Start mi nije bio dobar, a dok sam došao na dobar korak, već je bilo kasno da se trči brzo, pa sam ovu trku istrčao relaksirano i pod kontrolom. Nadam se da ću u finalu ići mnogo bolje", naveo je Ristić.

Ristić će se polovinom februara vratiti u Beograd, gde će takmičiti na Balkanijadi i na Evropskom dvoranskom prvenstvu od 3. do 5.marta u Beogradskoj areni.

Ne propustite