Maraton za Ginisa - Završnica prve etape za prepričavanje

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.09.2016.
10:55
Izvor: Sportske.net

Prva etapa "Maratona za ginisa" protekla je po planu pošto je kragujevački maratonac Goran Nikolić deonicu od Kragujevca do Topole istrčao mnogo brže nego što se od njega očekuje.

maratonzaginisa.com
maratonzaginisa.com

Povezane vesti

Juče je u Kragujevcu startovao "Maraton za Ginisa", poduhvat tokom kojeg će kragujevački maratonac Goran Nikolić pokušati da obori svetski rekord po broju uzastopno istrčanih maratona.

Plan je da Goran 55 dana za redom istrči maratonsku deonicu koja iznosi 42 kilometra i 197 metara, a juče je odradio prvu etapu od Kragujevca do Topole.

Goran je na svoj cilj u Topolu stigao za nešto više od 4 i po sata što nije po planu njegovog trenera Marka Pavlovića. Preporuka Goranu je da dnevni maraton treba da istrči za 5 i po sati.

Posebno je važno napomenuti da čitava akcija ima humanitarni karakter i da je cilj ovog plemenitog čoveka prikupljanje sredstava za pomoć osobama sa invaliditetom koje se bave sportom.

Prva etapa završena završena je tako što je jedanaestogodišnja slepa devojčica Iskra zajdeno prošla kroz cilj sa Goranom. Držeći se za ruke, ona i Goran su dotrčali do prvog cilja i zajedno su protrčali kroz kapiju. U jednom trenutku Iskra se saplela i skoro pala, a onda je Goran izgovorio "Daj mi ruku".

Ta spontana reakcija dvoje ljudi koji su bez obzira na svoje telesno oštećenje sa kojim žive, zajedno uz stisak ruku nastvaili dalje da trče ka cilju, svima su izazvali vrlo emotivne reakcije, ali je to ujedno bila životna poruka svima nama.

Na drugu etapu put Mladenovca Goran Nikolić je krenuo jutros u 6 sati.

Ne propustite