Maraton za Ginisa - Goran istrčao i drugu etapu, podrška sve veća i zanimljivija!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.09.2016.
17:27
Izvor: Sportske.net, maratonzaginisa.com

Već ste upoznati da je naš maratonac Goran Nikolić započeo iz Kragujevca svoj veliki poduhvat da za 55 dana istrči 55 maratona. Danas je stigao do Mladenovca, a iako je na programu tek druga etapa, Goran već dobija značajnu podršku.

maratonzaginisa.com
maratonzaginisa.com

Povezane vesti

Nedelja. Goran i Sunce na horizontu su jutros bili tačni i vredni.

Tačno u 6:00h Goran je, obasjan pozitivnom energijom, krenuo na drugu deonicu Maratona 55/55 kroz prelepe šumadijske predele, prema Mladenovcu.

Gorana već svi prepoznaju na putu! Ljudi ga pozdravljaju zvukom sirene, mahanjem, šalju mu poljupce i reči podrške.

Dodaju mu rukom u prolazu flašice vode, čokoladu… Ima tu naravno i šale… ''Hoćeš da te povezemo?“, ''Odmori, brate, malo…'', ''Ajmo na kafu da preda'neš malo!''.

Imao je Goran i kratku pratnju… biciklom ga je stigao deda Milutin, koji je baš bio radoznao, pitao je Gorana sve i svašta, ali našem maratoncu je bilo veliko zadovoljstvo i čast da razgovara sa starinom.

Deda Milutinu nije baš bilo jasno ko je Ginis, ali ''postizavanje'' rekorda svakako poštuje.

I kada su se rastajali poručio je Goranu:

''Sinko, polako… ako imaš svoj cilj u životu, stići ćeš do njega trčao ili hodao! Kad mu oboriš taj rekord, pozdravi tog Ginisa od mene!''

Sa ovakvim podstrekom i uživajući u tome što radi, Goran je lagano trčao a uspeo je i da  isprovocira snimatelja Aksu, rekavši mu da je ova deonica mnogo laka, pa su zajedno trčali nekih 5 km. Goran je dotrčao do Mladenovca pre planiranog vremena.

I ovog puta Goran trči brže nego što treba, ceo sat je stigao na cilj pre u odnosu na preporučeni tempo od strane njegovog trenera.

On se odlično oseća, dobro je pripremljen, zato i trči brže.

Međutim treba poštovati instrukcije stručnih ljudi, jer pred Goranom je još 53 napornih uzastopnih maratona. Posle dnevnog napora organizam treba da se regeneriše. Goran predlaže flašu piva, kaže zbog B vitamina…

Na trgu kog spomenika u Mladenovcu, sačekali su ga domaćini današnjeg maratona Rotary klub Beograd.

U prisustvu meštana Mladenovca, Goran je prošao kroz ciljnu kapiju sa vremenom od 4:21:11, danas je pretrčao ukupno 42,6 km sa prosečnom brzinom 6:07 min/km.

Sledećeg dana Goran kreće na treću etapu, put Obrenovca. Prema najavama organizatora, u Obrenovcu će sutra biti praznik sporta, druženja i dobrih vibracija.

A kao podstrek njegovom podvigu, lično će ga dočekati Dane Korica, proslavljeni srpski as i legenda atletike.

Ciljna kapija će biti postavljena na centralnom trgu, ispred skupštine grada, a Goran će u Obrenovac stići iz pravca Šapca.

Start je planiran za 06:00h a dolazak u Obrenovac  oko 11,30h.

Ne propustite