Maraton za Ginisa 30/55 - Goran stigao i u Pirot!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.10.2016.
00:00
Izvor: Sportske.net, maratonzaginisa.com

Neumorni Goran Nikolić ne posustaje. U nedelju je istrčao i jubilarnu, 30. etapu svog ''Maratona za Ginisa''.

maratonzaginisa.com
maratonzaginisa.com

Povezane vesti

Start 30-te etape maratona bio je u mestu Dolac, na obali reke Nišave. Ovog drugog oktobra, na koridoru 10 dat je signal da može da se krene prema cilju, Pirotu. Na početnoj poziciji Gorana su sačekala dva maratonca iz ovog grada.

Jovica Ignjativić i Bojan Aleksić, učesnici nekoliko maratona i još više polumaratona danas nisu otišli za Kragujevac gde se održava trka u polumaratonu, već su, kažu, ostali da podrže Nikolića u ovom poduhvatu. Ide se trasom koja je vrlo opterećena saobraćajem, a policije nema u pratnji. Koridor 10 je veza sa Bugarskom i istočnom Evropom, pa šleperi i kamioni koji prolaze ovuda su nemilosrdni i smatraju se carevima na putu, jer im niko ništa ne može.

Tempom kojim trojica maratonaca trče, tik do njih ide prateće vozilo da ih zaštiti od bahatih kamiondžija, pa i vozača putničkih automobila. Dve su trake a saobraćaj gust. Dolinom reke Nišave, ide se prema Crvenom Bregu i Crvenoj Reci, pa prema Beloj Palanci. Tu se prelazi na lokalni put pa je malo lakše i opuštenije. No, ne zadugo jer se opet izlazi na koridor koji je u izgradnji.

Dve široke nove trake, a druge dve su u fazi nasipanja a ima i deonica koje su počele da se asfaltiraju. Iako je nedelja, radi se. Opet oprezno, jer jeste put širi, ali se zato vozi mnogo brže. Prolazi se pored šlepera koji se prevrnuo na bok... Oprezno se ide i kroz tunel, nije baš kratak, nikad se ne zna da neće nekome pasti na pamet da se da u preticanje.

Tim za praćenje vrlo oprezan, pažljivo se motri kolona iza, pominju saobraćajnog policajca Darka Stojiljkovića koji je prema Zaječaru zaustavio saobraćaj dok se ne prođe kroz tunel. Danas je trebao još jedan Darko. Na sreću sve je prošlo bez problema. Odvaja se put za ulazak u Pirot. Ide se glavnom ulicom i tek tu na jednoj raskrsnici saobraćajni policajac zaustavlja saobraćaj i propušta ekipu maratona.

Na centralnom trgu, ispred skupštine grada, gradske biblioteke i drugih ustanova, Goran Nikolić i Jovica Ignjatović zagrljeni prolaze kroz cilj 30-te etape. Bojan Aleksić koji je dovde trčao s njima morao je na kratko da promeni pravac.

Na trgu članovi Rotari kluba Pirot, nekoliko osoba sa invaliditetom, za koje se i radi ovaj poduhvat, i predstavnici medija.  U neposrednoj blizini vidi se lepo zdanje renoviranog, nekada hotela Pirot, danas hotela Analux, sa četiri zvezdice, u koji je smeštena ekipa da odmori do po sutrašnjeg polaska za Vranje.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Freddie Ljungberg
Monday, 03.10.2016
00:21

Ja sam zadivljen ovim covekom, svaka mu cast, samo napred i sve najbolje!