Leti, leti, leti Ivana! (13.50)

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.08.2015.
09:19
Izvor: Sportske.net

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nalazi se na pragu još jednog velikog uspeha pošto je od 13.50 očekuje učešće u finalu discipline skok u dalj na Svetskom prvenstvu u Pekingu.

ass.org.rs
ass.org.rs

Povezane vesti

Fantastičnim skokom u prvoj seriji "A" kvalifikacione grupe kojim je ujedno oborila državni rekord Ivana Španović plasirala se u finale discipline skok u dalj na Svetskom prvenstvu koje se održava u Pekingu.

Naša najbolja atletičarka skočila je 6.91 metar a norma za plasman u finale iznosila je 6.85 metara. Na taj način Ivana je ostvarila svoj najbolji skok na otvorenom, a ujedno je postavila i novi državni rekord.

"Plan je bio da u prvom skoku ostvarim normu što sam i uradila. Sam skok od 6,91 je bio prilično loše tehnički izveden, znam da mogu bolje. Veoma sam uzbuđena i jedva čekam finale" rekla je Ivana nakon kvalifikacija.

Finale u disciplini skok u dalj na programu je danas od 13 časova i 50 minuta a naša Ivana Španović zauzima deseto mesto na startnoj listi.

Treba istaći da je Ivana Španović ostvarila najbolji skok u kvalifikacijama, te da je iza sebe ostavila Britanku Katarinu Džonson-Tompson (6.79m), odnosno Amerikanku Tijanu Bartoletu (6.71m).

Mesto u finalu pripalo je još Lorejn Judžin (Eng), Kahadi Sanji (Šve), Kristabel Neti (Kan), Darji Kališinoj (Rus), Nastasiji Mirončuk (Blr), Džejni Deloš (SAD), Eriki Žarder (Šve), Malaiki Mihambo (Nem) i Sari Proktor (Eng).

Najbolji skok u 2015. godini do sada je ostvarila Tijana Bartoleta. Ona je 27. januara u Judžinu skočila 7.12 metara pa tako slovi za jednu od najvećih konkurentkinja našoj Ivani Španović u borbi za medalju.

Podsećamo da je finale na programu od 13.50 uz direktan prenos na nacionalnoj televiziji.

Ne propustite