Kolašinac tempira formu za EP - Ovo je daljina koju mora da prebaci ako hoće medalju!

Autor: Beta Beta
četvrtak 01.12.2016.
15:59
Izvor: Beta

Reprezentativac Srbije u bacanju kugle Asmir Kolašinac počeo je danas drugi deo priprema za predstojeću sezonu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kako je ocenio, za osvajanje medalje na Evropskom prvenstvu u dvorani naredne godine Beogradu biće mu potreban hitac preko 21 metar.

"Imam još oko tri meseca do početka prvenstva Evrope u dvorani i mislim da je to sasvim dovoljno da se pripremim najbolje što mogu. Ne smem da ponovim grešku od prošle sezone, kada sam pogrešno tempirao svoju formu. Sada je sve fokusirano na mart. Za medalju na EP biće potreban hitac od 21 metra"rekao je Kolašinac, a preneo je Atletski savez Srbije (ASS).

Beograd će od 3. do 5. marta naredne godine biti domaćin dvoranskog Evropskog prvenstva.

Kolašinac je na Evropskom prvenstvu u dvorani 2013. godine u Geteborgu osvoji zlatnu medalju, ali je u Pragu dve godine kasnije morao da se zadovolji srebrnim odličjem.

On će trenažni proces tokom decembra i januara trenirati u Atletskoj dvorani na Banjici.

Danas je tim povodom je održan susret Kolašinca i novinara, na kome su i predstavnici medija imali priliku da se oprobaju u bacanju kugle.

Osim toga, Kolašinac je postao prvi atletičar koji je zasadio svoje drvo u Drvoredu šampiona. Svoje stablo kasnije će dobiti i drugi srpski osvajači medalja na velikim takmičenjima, a Asmirovo drvo se se zove Liriodendron tulipifera (Lalino drvo) i može da raste čak do 40 metara, navodi se u saopštenju Atletskog saveza Srbije.

Ne propustite