Kolašinac: "Ostaje žal za medaljom na EP"

Autor: Beta Beta
nedelja 28.12.2014.
00:26
Izvor: Beta

Srpski atletičar Asmir Kolašinac rekao je da nije u potpunosti zadovoljan rezultatima u 2014. godini, jer je cilj bila medalja na Evropskom prvenstvu u Cirihu, ali je istakao da će to pokušati da ispravi u narednoj godini.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Kolašinac, koji je juče proglašen za najboljeg atletičara u Srbiji u 2014. godini, na Evropskom prvenstvu u Cirihu zauzeo je peto mesto u bacanju kugle.

"Jeste moglo bolje u 2014. godini i zbog toga nisam zadovoljan do kraja. Plan je bio da se uzme medalja na Evropskom prvenstvu, imao sam je u ruci, bacio sam rezultat, međutim, nisam imao sreće, prestupio sam baš u toj seriji", rekao je Kolašsinac agenciji Beta.

On je na šampionatu Evrope stigao do petog mesta hicem od 20,55 metara. Međutim, najbolji je bio u petoj seriji kada je bacio oko 21 metra, ali je, na žalost, prestupio.

"Mislim da sam nakon toga sve pokazao svojom gestikulacijom, mislim da ste i pročitali sa usana šta sam rekao... Zaista mi je bilo teško zbog toga, jer sam bio spreman i zaslužio sam medalju", kazao je Kolašinac.

U 2015. godini Kolašinca očekuju dva velika takmičenja - Evropsko prvenstvo u dvorani u Pragu i Svetsko prvenstvo u Pekingu.

"Rezultatski sam mogao bolje ove godine, ali to je samo motiv za narednu sezonu. Glavni cilj naredne godine je Evropsko prvenstvo u dvorani u Pragu, gde ću pokušati da odbranim titulu, a potom sledi Peking" rekao je najbolji atletičar Srbije.

On je istakao da sebi na velikim takmičenjima nikad ne zadaje za zadatak da mora da osvoji medalju i da će tako biti i u 2015. godini.

"Sebi zadajem zadatak da bacim što više na velikom takmičenju i ako to bude dovoljno za medalju onda super. To će biti plan i motiv u mojoj glavi za narednu godinu. Možda je to bio i razlog zašto sam prestupio na Evropskom prvenstvu. Razmišljao sam više o medalji nego o rezultatu", zaključio je Kolašinac.

Ne propustite