Ivana Španović postavila novi cilj - Osvajanje Londona!

Autor: Beta Beta
nedelja 05.03.2017.
23:17
Izvor: Beta

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je večeras da joj je naredni cilj osvajanje zlatne medalje na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Londonu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Ivana Španović je danas osvojila zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu skokom od sedam metara i 24 centimetra.

"Mi nikakvu taktiku ne spremamo, ovaj rezultat će biti nešto što ćemo juriti na startu letnje sezone... Svetsko prvenstvo je daleko, ali spremamo se za napad na zlato i to nas jedino interesuje", rekla je Španovićeva na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

"Da mi se san ostvario, ostvario se na pravom mestu. Da sam bila spremna za ovo - jesam. Sve što nisam uspela da uradim u Riju sam uradila danas jer sam to mnogo želela. Ponosna sam i srećna kako je Beograd izgledao, kako sam ja ovo doživela, kako su svi ostali doživeli. Svi treba da budemo ponosno na to", rekla je srpska rekorderka.

"Malo sam van sebe, ispraznila sam se dosta, ali sam uživala u svakoj sekundi današnjeg dana", dodala je ona.

Trener evropske šampionke Goran Obradović je naveo da mu je danas osvojeno zlato Ivane Španović najdraža medalja do sada.

"Do sada kada su me pitali koja mi najdraža medalja pričao sam da je to ona iz Moskve (sa Svetskog prvenstva), a sada je najdraža ova iz Beograda 2017", rekao je obradović.

Obradović je istakao da je prvenstva u Beogradu bilo veoma jako.

"Verovatno i najjače ikada. Bacanje kugle je bilo jače nego na Olimpijskim igrama u Riju... David Štrol je došao po zlato, nije ga osvojio jer su ostali bili neverovatni. Bilo je neverovatnih rezultata na ovom prvenstvu", rekao je Obradović.

Trener Španovićeve je naveo da se nada da će Beograd dobiti organizaciju Svetskog dvoranog prvenstva 2020.

Ne propustite