Ivana Španović: "Osvojićemo više medalja u Beogradu"

Autor: Beta Beta
utorak 10.03.2015.
14:11
Izvor: Beta

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je danas da je presrećna zbog osvajanja zlatne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu.

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Takođe, Španovićevu posebno raduje činjenica da će to zlato braniti na šampionatu u Beogradu 2017. godine.

"Zaista sam presrećna i ponosna na ono što smo ostvarili. Posebno me raduje to što je sledeće Evropsko prvenstvo u Beogradu i što ću imati priliku da to zlato branim pred domaćom publikom",
rekla je Ivana Španović novinarima u prostorijama Atletskog saveza Srbije.

Srpska atletičarka je prošle subote osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu, državnim rekordom od šest metara i 98 centimetara.

"Obećavam da ćemo biti svi spremni za prvenstvo u Beogradu... Biće sedmica (skok od sedam metara) pre toga, ali ćemo na tom prvenstvu potvditi koliko vredimo. Očekuje nas završetak atletske dvorane, pa će i ostali moći da se spreme za to prvenstvo. Sigurna sam da ćemo u Beogradu osvojiti veći broj medalja"
, kazala je ona.

Trener srpske rekorderke Goran Obradović istakao je da je Ivana Španović fenomenalno odradila svaki zadatak u Pragu.

"Nakon dve bronzane i jedne srebrne najzad je stigla i zlatna medalja. Svako ima svoj put, neko stigne do trona odmah, nekome je potrebno vreme da sazri...Mislim da je došlo vreme da će se Ivana na svim takmičenjima boriti za najviši plasman. Ja sam stvarno ponosan na Ivanu"
, rekao je Obradović.

Ne propustite