Ivana Španović 'izvadila vizu' za Rio!

Autor: Beta Beta
petak 15.05.2015.
19:11
Izvor: Beta

Srpska atletičarka u skoku u dalj Ivana Španović ispunila je u petak normu za Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru.pošto je na takmičenju Dijamantske lige u Dohi ostvarila rezultat od šest metara i 76 centimetara.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Nakon srpskog atletičara Asmira Kolašinca i najbolja atletičarka Ivana Španović je uspela da ispuni normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, pošto je na takmičenju Dijamantske lige u Dohi ostvarila rezultat od šest metara i 76 centimetara.

"Rezultat 6,76 metara iz kratkog zaleta je nama dovoljan pokazatelj da smo spremni dočekali sezonu. Devojke su odlično skakale, sjajni rezultati, ali biće jako teško održati tako visok nivo forme naredna tri meseca. Važno  je da sam ispunila cilj koji smo imali i sada se vraćam u Srbiju gde nastavljam da se spremam za miting u Judžinu koji će za mene lično biti najveći izazov jer branim titulu iz prošle godine", rekla je Španovićeva.

Španovićeva je na takmičenju u Dohi zauzela šesto mesto. Zlatnom medaljom okitila se Amerikanka Tijana Bartoleta (6,99 m), drugo mesto zauzela je Britanka Sara Proktor, koja je skočila 6,95 metara i tako izjednačila nacionalni rekord, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla Kanađanka Kristejbl Netej sa rezultatom 6,93 metara.

Trener Goran Obradović kazao je da Ivana na takmičenju u Dohi ostvarila cil.

Ne propustite