Ivana Španović ima ekstra motiv pred beogradskom publikom

Autor: Beta Beta
petak 26.02.2016.
14:21
Izvor: Beta

Srpska skakačica u dalj rekla je danas da se nada da će na predstojećem mitingu u Beogradu u novoj atletskoj dvorani publici pokloniti vredan rezultat.

BETA/AP Photo/Andy Wong
BETA/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Atletska dvorana na Banjici biće otvorena 1. marta medjunarodnim takmičenjem - "Serbian open indoor meeting".

Na tom mitingu će učestvovati i nacionalna rekorderka u skoku u dalj, koja je navela da je uvek podrška publike na tribinama dodatno motivisala, ali i da nastup pred domaćom publikom ima posebnu draž.

"Nažalost, nemam to zadovoljstvo tako često i zato s velikim nestrpljenjem čekam da udjem u halu. Nadam se da ću iskoristiti priliku da publici poklonim rezultat vredan njihove pažnje i dolaska. Sa druge strane, i publika će konačno imati priliku da oseti atmosferu atletske arene, da vidi najbolje srpske atletičare, ali i goste iz inostranstva i jednom kad osete tu energiju, bez atletike neće moći", rekla je Ivana Španović, prenosi Atletski savez Srbije.

Ona je dodala da je će miting biti sjajna promocija atletike, ali i Evropskog prvenstva u dvorani koje će se sledeće godine održati u Beogradu.

Atletska dvorana je, pre svega, trenažnog tipa prostire se na 7.200 kvadratnih metara, ima četiri kružne staze dužine 200 metara, a unutrašnjost terena je predvidjena sa skok udalj, skok s motkom, skok u vis, bacanje kugle i osam staza po 60 metara.

"Često puta trener i ja razgovaramo koliko su važni uslovi za pripreme i takmičenje u zimskom periodu i, po mom mišljenju, to je bilo ključno za moj kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima i ostvarenih velikih rezultata. Treba nam što više sportskih borilišta i na otvorenom i zatvorenom, jer je to jedan od osnovnih preduslova pre svega za zdravu sportsku naciju, pa onda i za stvaranje vrhunskih sportista"
, rekla je Španovićeva.

"Atletska dvorana u Beogradu je veliki uspeh Atletskog saveza Srbije i srpskog sporta uopste"
, dodala je ona.

Ne propustite