Ivana Španović cilja svetsko zlato i novi državni rekord!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 29.02.2016.
16:34
Izvor: Beta

Srpska sakačica u dalj rekla je danas da joj je cilj da na atletskom mitingu u Beogradu obori državni rekord u dvorani, što će biti najava borbe za zlatnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu.

BETA/AP Photo/Andy Wong
BETA/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

U Beogradu će se sutra održati medjunarodni miting "Serbian open indoor meeting", kojim će zvanično biti otvorena atletska dvorana na Banjici.

Ivana Španović
je navela da jedva čeka da vidi dvoranu i da se takmiči pred domaćom publikom.

"Sutrašnji miting u Beogradu biće poslednje takmičenje pre Svetskog prvenstva u SAD, koje me čeka 18. marta. I kvalifikacije i finale su u jednom danu, tako da će i to biti neka vrsta mitinga. Ovo će biti poslednja provera u svakom smislu, a ne mogu da tražim ništa bolje od nastupa pred domaćom publikom. Učiniću sve da nadmašim svoj državni rekord u dvorani od 6,98 metara"
, rekla je Španovićeva novinarima u Beogradu.

"Poslednje veliko takmičenje koje sam imala kod kuće bilo je prvenstvo Evrope za juniore 2009. godine. Znam da sam tada zbog publike i cele atmosfere skočila mnogo dalje nego što sam fizički bila spremna", rekla je ona.

"Pripreme su tekle dobro, dobro smo krenuli sezonu, međutim, onda je usledila mala povreda... Sad je sve u redu, nema bolova i sutra ću nastupiti onako kako se spreman za svako bitnije takmičenje", dodala je Ivana Španović.

Na pitanje novinara da li je cilj na Svetskom prvenstvu zlatna medalja i skok preko sedam metara, Španović je navela:

"Da... To ste vi rekli.

Već znam ko će se takmičiti, neće se pojaviti aktulna svetska prvakinja iz Pekinga Tijana Bartoleta. Kada se pričalo o Svetskom prvenstvu u SAD prošle godine, bili smo podeljenih mišljenja da li da idemo ili ne. Ja sam baš zbog toga što je u Americi bila izričita da želim da idem. Ne postoji više nikakav strah od konkurencije, znam koliko vredim i koliko mogu da skočim, pa ako taj skok bude dovoljen za zlato, super", kazala je Ivana Španović.

Ona je istakla da je ove godine sve podređeno Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"S trenerom sam morala da napravim dogovor da ćemo ići na svetsko i evropsko prvenstvo ukoliko to ne budem doživljavala previše emotivno i ako se ne budem samo tome posvetila, jer se zna da je Rio najbitniji. Idem na Svetsko prvenstvo sa abmicijom da skočim što dalje i da postanem svetska prvakinja, jer nemam tu titulu... Ali, sve je podređeno Riju",
rekla je Španović.

Ne propustite