Hrvati dokazuju: "Kolašnicu NIJE ukradeno zlato!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.09.2014.
11:19
Izvor: Sportske.net

Jučerašnja izjava Asmira Kolašinca da mu je na atletskom mitingu "Memorijal Hanžeković" zlatna medalja oduzeta zato što je Srbin naišla je na osudu u hrvatskim medijima koji su danas priložili dokaze da srpski bacač kugle ne govori istinu.

Beta/Hina/LanaSlivarDominic/Ds
Beta/Hina/LanaSlivarDominic/Ds

Povezane vesti

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac zauzeo je u sredu četvrtu poziciju na atletskom mitingu u Zagrebu ali je odmah nakon takmičenja poručio da je pokraden.

Kolašinac je juče izjavio da mu je hitac koji je bio dovoljan za zlatnu medalju poništen jer je sudija neopravdano signalizirao prestup a sve zbog činjenice da se radi o srpskom atletičaru.

"Oduzeto mi je zlato i prvo mesto, i to samo zato što sam iz Srbije! Kuglu sam bacio skoro 21 metar, ali mi je sudija rekao da sam prestupio i taj šesti hitac označio kao nevažeći. Strašno sam razočaran zbog toga" izjavio je Kolašinac.

Hrvatski mediji danas su objavili snimak iz poslednje serije u kojoj je Kolašinac bacio hitac za trijumf a sudeći prema onome što se može videti na njemu Srbinu je opravdano poništen rezultat iz te serije.

Na snimku se vidi kako se Kolašinac najpre raduje a potom protestuje zbog odluke sudije koji je podigao crvenu zastavicu. Čini se, međutim, da je Kolašinac dotakao rukom zemlju nakon što je izbacio kuglu.

Ipak, ostavimo da naš atletičar prokomentariše situaciju kada bude pogledao snimak koji su danas objavili hrvatski mediji.

Ne propustite