Gorane, majstore! Istrčao i 50. etapu ''Maratona za Ginisa''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.10.2016.
11:33
Izvor: Sportske.net, maratonzaginisa.com

I Crna Gora dočekala kragujevačkog maratonca Gorana Nikolića, kome je ostalo još pet maratona do ostvarenja čudesnog cilja!

maratonzaginisa.com
maratonzaginisa.com

Povezane vesti

Od Foče preko Goražda i Čajniča došlo se do granice BiH i Crne Gore. Prva je pređena skoro bez zadržavanja, dok na terminalu za ulazak u CG ekipa se zadržala više od 15 minuta iako je bila jedina na prelazu.

Ali, nije bilo zadržavanje proceduralne prirode, to je završeno odmah, već  što je pogranična policija i carina bila obaveštena o dolasku ekipe maratona, pa su službenici hteli da porazgovaraju s timom, da vide Gorana Nikolića da s njim popričaju koju, da mu požele dobrodošlicu kod njih.

Nekako u isto vreme carinski službenik je bio na telefonskoj vezi s predsednikom Rotari Kluba Pljevlja, Radanom Lauševićem, pa se dalo videti da su Pljevaljci sve ozbiljno organizovali, i da ništa ne prepuštaju slučaju, i ako su prvi grad domaćin u Crnoj Gori.Kroz šumu je odjeknuo pucanj  startnog pištolja, i ako je imalo koja divljač, sigurno nije joj bilo svejedno.

Maglovitim putem kroz obilje boja okolne šume, krenulo se prema ovom severnom gradu u CG, koji leži u centru Pljevaljske kotline i koji je centar energetskog potencijala ove države. 

Kroz lepe predele kraja, put se spušta tako da je preko 90% nagiba, pa je to malo povuklo Nikolića da trči brže od uobičajenog ritma, ali obzirom na zakazane termine dočeka morao je da koriguje ritam da bi se uklopili u tajming. Na 10 kilometara od grada čekala je patrola policije koja je vodila ekipu zaobilaznicom oko grada da bi se dobila potrebna kilometraža.

Kuda se prolazilo svi su pozdravljali maratonca, jer kako reče predsednik RK, znalo se da dolazi jer su mediji unapred nekoliko dana najavljivali. Nekoliko kilometara pred ciljem pridružili su se mladi sportisti iz atletskog i rukometnog kluba ''Rudar'' koji su zajedno s Goranom došli do cilja postavljenog na trgu glavne ulice.

Tu su se okupili skoro svi članovi Rotari Kluba Pljevlja, sa aktuelnim predsednikom Lauševićem i prethodnim, Harisom Ćirlijom.  Ovaj grad je bio domaćin ove jubilarne 50. etape, a i prvi u trećoj državi kroz koje prolazi ruta.

Ostalo je već postalo klasika, jer je isto evo 50 puta. Čestitanja, fotografisanje, odlazak na odmor i pripreme za novu etapu do Bijelog Polja.

Ne propustite