Gardašević: "Nadam se novim pobedama i ličnim rekordima"

Autor: Beta Beta
sreda 26.07.2017.
15:08
Izvor: Beta

Srpska skakačica u dalj Milica Gardašević rekla je danas da je prezadovoljna osvojenom zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu za takmičare do 20 godina i navela da se nada novim pobedama i rekordima u budućnosti.

ass.org.rs
ass.org.rs

Povezane vesti

Ona je na Evropskom prvenstvu za takmičare do 20 godina u italijanskom Grosetu osvojila zlatnu medalju skokom od 6,46 metara i tako postala juniorska šampionka Evrope.

"Još se nije sve sleglo i deluje nestvarno. Naravno da sam prezadovoljna, atmosfera na stadionu u Grosetu bila je divna, imala sam veliku podršku i to mi je mnogo značilo. Nadam se novim pobedama i ličnim rekordima u budućnosti", rekla je Gardaševićeva na konferenciji za novinare, prenosi Atletski savez Srbije.

Njen trener Marko Milinkov najavio je da će Gardaševićeva nastupiti na dva do tri mitinga u toku avgusta.

"Za mene ovo nije bilo iznenađenje, ja sam znao da ona može ovoliko da skoči, bilo je samo pitanje trenutka kada će se sve sklopiti. EP u Grosetu nam je poslužilo kao lepa uvertira pred seniorsku karijeru, koja nam predstoji od sledeće godine. Prava iskušenja nas tek očekuju, a ona je nagovestila da može da bude vrhunska atletičarka u najskorije vreme", rekao je Milinkov.

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović čestitao je Milici Gardašević i njenom treneru na uspehu.

"Milica je pokazala da je ogroman talenat. Mogu slobodno da kažem da smo dobili naslednicu Ivane Španović, što je velika stvar naš sport, za atletiku", rekao je Jevrosimović.

Milica Gardašević je i juniorska balkanska šampionka i u dvorani i na otvorenom, a njen lični rekord je 6,56 metara.

Gardaševićeva će do kraja ove godine skakati kao starija juniorka, a već od sledeće u konkurenciji mladjih seniorki.

Ne propustite