Folksvagen zvanično vozilo Evropskog dvoranskog prvenstva u Beogradu

Autor: Beta Beta
četvrtak 23.02.2017.
16:11
Izvor: Beta

Atletski savez Srbije (ASS) potpisao je danas ugovor sa kompanijom Porše SCG, pa će zvanično vozilo predstojećeg Evropskog dvoranskog prvenstva u Beogradu biti Folksvagen.

BETA/AP Photo/Michael Sohn, file
BETA/AP Photo/Michael Sohn, file

Povezane vesti

"Vrednost ovih vozila je više od milion evra što dovoljno govori o značaju ugovora", rekao je predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

Kako se navodi u saopštenju, kompanija Porše SCG uručila je na korišćenje 38 vozila marke Folksvagen atletičarima i organizatorima Evropskog dvoranskog prvenstva, koje će se od 3. do 5. marta održati u Beogradskoj areni.

"Ovo je najveći ugovor koji je Atletski savez Srbije ikada potpisao. Nadam se da će se saradnja sa Folksvagenom nastaviti i u budućnosti i da će ostati uz nas i nakon šampionata Evrope", naveo je generalni sekretar ASS Slobodan Branković.

Srpski atletičar, bacač kugle Asmir Kolašinac dve godine koristi vozilo Folksvagena marke Golf.

"Zaista nemam ni jednu lošu reč koju bih rekao za ovo vozilo. Prezadovoljan sam uslovima, a dovoljno vam govori i činjenica da sam prešao 50.000 kilometara za dve godine. Velika mi je čast što sam baš ja odabran da dobijem vozilo ove kompanije, a nadam se da će i svima drugima poslužiti kao i meni", rekao je Kolašinac.

Direktor marke Folksvagen Milan Lazić rekao je da je ponosan što je kompanija u društvu uspešnih sportista i što će nastaviti dugogodišnju saradnju.

"Beograd i Srbija imaju privilegiju da budu domaćini ovako velikom takmičenju, a Folksvagen, sa svojim modelima Tiguan, Pasat i Kedi, ima tu čast da bude zvanično vozilo prvenstva i pomogne u organizaciji"
, rekao je on.

Na Evropskom prvenstvu u Areni učetvovaće više od 1.000 sportista, trenera, zvaničnika i sudija, a Beogradska arena je prilagodjena standardima koje propisuje Evropska atletska federacija i moći će da primi 10.000 ljudi.


Ne propustite