EP - Terzićevu očekuje teška staza...

Autor: Beta Beta
četvrtak 20.11.2014.
00:50
Izvor: Beta

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić priprema se u Ulcinju za nastup na Evropskom prvenstvu u krosu u Bugarskoj, a trener Rifat Zilkić rekao da će do početka decembra ona pokušati da popravi fizičku pripremljenost.

radiostoplus.com
radiostoplus.com

Povezane vesti

Amela Terzić je na prošlogodišnjem Evropskom kros prvenstvu u Beogradu bila drugoplasirana u kategoriji mladjih seniorki, a kao juniorka je na tri kontinentalna šampionata osvojila zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju.

"Maksimalno smo posvećeni treningu. Cilj je da Amela popravi formu, jer je na predstojećem takmičenju u Bugarskoj očekuje jaka konkurencija kod mladjih seniorki i ekstremno teška staza", rekao je Zilkić radiju Sto plus.

Osim Terzićeve, na crnogorskom primorju se u poslednja tri dana spremaju i Jasmin Ljajić, Muamer Hasanović i pionir Elzan Bibić.

"Hasanović i Bibić, koji je otkrovenje sezone, imaju veliku ulogu u sparingu. Tu je i Ljajić, naš najbolji srednjeprugaš", kazao je Zilkić.

Planirano je da novopazarski atletičari ostanu u Ulcinju do 5. decembra.

"Radimo po nešto skraćenom programu, nismo imali mnogo vremena za ozbiljnije pripreme, ali verujem da će Terzićeva i ovog puta dati maksimum", rekao je Zilkić.

Evropsko prvenstvu u krosu održaće se 14. decembra u bugarskom gradu Samokovu.

Ne propustite