Dudaš: ''Nisam zadovoljan, u nedelju idem na tri lična rekorda''

Autor: Beta Beta
subota 04.03.2017.
23:40
Izvor: Beta

Srpski atletičar Mihail Dudaš rekao je da nije zadovoljan prvim danom takmičenja u sedmoboju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, ali da mu je cilj da sutra napravi tri lična rekorda.

daylife.com
daylife.com

Povezane vesti

Dudaš je posle prvog dana takmičenja i četiri discipline u sedmoboju šesti u generalnom plasmanu.

"Nisam zadovoljan, nisam imao sreće tokom današnjeg dana, imali smo pogrešan start na 60 metara, dva prestupa na skoku u dalj... Sada na skoku u vis mučilo me stopalo, koje me muči već nedeljama...

I da nemam stopalo takmičiću se jer se takmičim pred divnom publikom, celom Srbijom koja nas bodri i koja očekuje od nas da uradimo najbolje što možemo",
rekao je Dudaš novinarima u Beogradskoj areni.

U nedelju, poslednjeg dana takmičenja, na programu su tri discipline, trka na 60 metara sa preponama, skok s motkom i trka na 1.000 metara.

"Adam Helselet je u super formi, on je čovek s kojim se ja uvek borim za zlato, ja sam njega pobedio u Geteborgu 2013 za tri boda, on je mene pobedio za tri boda pobedio u Amsterdamu. Voleo bih da imamo isti broj bodova pa da obojica budemo treći. Momci su izuzetno spremni. Najbitnije je da idem ka tome da napravim tri lična rekorda", naveo je Dudaš.

On je šesti sa 3.344 bodova. Prvi je Francuz Kevin Majer sa 3.571, iza njega je Španac Horhe Urenja sa 3.446, a treći je Sebastijan Helselet iz Češke sa 3.392 boda.

"Nikad se ne zna šta može da bude sutra, ja ću dati sve od sebe, ako završim prvi, drugi, treći super, ako završim četvrti, peti opet super, ako ne završim to nije super. Ovo iskustvo je predivna stvar, pred svojim ljudima sam i to je nešto što mi puni srce ovih dana", rekao je Dudaš.

"U svim disciplinama je bilo evidentno da me je publika terala napred, u skoku u dalj... Iskren da budem ne sećam se kad sam se toliko naježio kad sam tražio podršku... Sve je to rezultiralo super rezultatima... Idemo dalje", dodao je Dudaš.

Ne propustite