Dudaš: "Nadam se dobrom rezultatu u Londonu"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 31.07.2017.
14:21
Izvor: Beta

Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš rekao je danas da će dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat na predstojećem Svetskom prvenstvu u Londonu.

Epa/Yoan Valat
Epa/Yoan Valat

Povezane vesti

Mihail Dudaš se zajedno sa svojim trenerom Feđom Kamasijem nalazi na pripremama u mestu blizu Londona, kako bi imao vremena da se adaptira na vremensku razliku.

"Očekivanja su takva da želimo da uradimo sve što je u našoj moći da rezultat bude dobar i da ono što smo promenili da dobar rezultat. Ovakav način rada mora da rezultira kad tad. Mi se potajno nadamo da će to biti London. Ipak je to mesto na kom nisam završio olimpijski desetoboj. Biće mi to dodatna motivacija da ovaj završim na trijumfalniji način", rekao je Dudaš.

Svetsko prvenstvo u atletici održaće se od 4. do 13. avgusta u Londonu.

"Mesto je izuzetno lepo. Uslovi za trening su onakvi kakvi trebaju da budu. Ono što je bitno jeste adaptacija na englesko varljivo vreme. Moram priznati da nije lako, ali će do 11. avgusta sve biti kako treba", kazao je Dudaš koji će takmičenje početi osmog dana prvenstva.

Dudaš je rekao da je dobro što se norme kod desetoboja računaju godinu dana unazad te je mogao u potpunosti da se posveti pripremama za Svetsko prvenstvo.

"Dosta toga smo promenili za pripremni deo ove sezone. Normu sam ispunio pre godinu dana na državnom prvenstvu u višeboju. Nakon toga sam potvrdio normu na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Odlična stvar kod desetoboja je ta što se norme računaju i godinu dana  unazad. To je razlog zašto ove godine nismo morali da jurimo rezultat već smo se na miru posvetili Svetskom prvenstvu u potpunosti", rekao je Dudaš.

Ne propustite