Dario Ivanovski i Slađana Perunović pobednici polumaratona

Autor: Beta Beta
subota 22.04.2017.
12:28
Izvor: Beta

Pobednik polumaratonske trke na Beogradskom maratonu danas je Dario Ivanovski iz Makedonije, koji je deonicu pretrčao za jedan sat i 10 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Slađana Perunović iz Crne Gore.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Drugi je kroz cilj prošao Velimir Bojović iz Srbije sa vremenom od 1.10:40, a treći je stigao Marko Ranković takodje iz Srbije, sa 1.11:57.

Trke na maratonu i polumaratonu počele su u 10.00 i na njima učestvuje više od 7.000 takmičara.

Slađana Perunović je deonicu prešla za jedan sat, 21 minut i 40 sekundi. Druga je bila Poljakinja Natalija Grac sa 1.28:28,  a treća Aleksandra Marinkov iz Pančeva sa 1.30:00.

"Bilo je dobro. Imao sam odličnu pripremu, a hvala i treneru, koji isto trči sada. Mnogo radim, naporno, koliko god mogu. Bio sam i u Beogradu na pripremama i bukvalno sam se osećao kao kod kuće. Staza je teška, sa usponima i nizbrdicama, tako da sam zadovoljan vremenom", rekao je Ivanovski novinarima posle trke.

Drugi je bio srpski atletičar Velimir Bojović, koji je prošle godine bio treći, a pretprošle je slavio.

"Tri godine za redom sam na postolju. Nisam poznavao stazu, iako sam sve vreme gledao mapu. Malo su me zeznuli usponi, ali sam prezadovoljan. Forma će tek doći. Pogled sa novog mosta je prelep, podseća me na Roterdam. Uspon na most je kratak, ali težak i 'ostane u nogama'. Bilo je mnogo promena ritma", rekao je Bojović.

U ženskoj konkurenciji titulu je odbranila Slađana Perunović.

"Drago mi je što sam odbranila titulu. Trenutno jurim normu za Svetsko prvenstvo, a očekuje me i balkansko, na kome se nadam jednom od prva tri mesta. Staza je idealna, vreme je idealno, jedino mi je žao što nisam imala jaču konkurenciju, tada bih sigurno bolje otrčala", rekla je ona.

Ne propustite