Ćuprija dobija atletsku dvoranu! Otpali Niš, Novi Sad, Kragujevac, Novi Pazar...

Autor: Beta Beta
utorak 07.03.2017.
12:17
Izvor: Beta

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić rekao je danas da će izgradnja atletske dvorane u tom gradu najverovatnije početi u septembru i da će biti gotova do avgusta sledeće godine.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić juče je rekao da najsavremenija atletska staza, nakon što je završeno Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani, ide u Ćupriju, koja je "rasadnik talenata".

Na današnjoj sednici Opštinskog veća Ćuprije odobrena su sredstva iz budžetske rezerve za transport staze i pratećih objekata od Kombank arene do Ćuprije.

Do početka radova na izgradnji dvorane na prostoru pomoćnog stadiona AK "Morava", atletska staza i preteći objekti će biti smešteni u hali nekadašnje štamparije "Mladost", koja je ovih dana preimenovana u javnu svojinu opštine Ćuprija.

Po rečima Erića, ceo projekat atletske dvorane će koštati oko pet miliona evra. Od toga dva miliona evra košta atletska staza koju je obezbedio Atletski savez Srbije, dok će dvoranu, u vrednosti od oko tri miliona evra, finansirati opština iz investicionog kredita.

"Ćuprija je grad atletike i mi smo u prethodnom periodu, prilikom donošenja odluka u vezi sa sportom, dali primat atletici jer imamo svetsku rekorderku Veru Nikolić, imamo evropske šampione Snežanu Pajkić i Dragana Zdravkovića", rekao je Erić.

Ćuprija nije bila jedina u konkurenciji da dobije stazu i prateću opremu korišćenu na Evropskom prvenstvu.

"Tu su bili i Niš, Kragujevac, Novi Pazar, Novi Sad, ali smo uspeli da se dogovorimo sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, kada je dolazio na otvaranje fabrike Jurofajber, da tu dvoranu dobije baš Ćuprija", kazao je Erić.

U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije, a sa Republičkom direkcijom za imovinu započeta je procedura da ta dvorana predje u vlasništvo opštine Ćuprija.

Ideju o izgradnji atletske dvorane u Ćupriji podržao je i ASS, kao i Ministarstvo omladine i sporta.

"Sada se čeka samo odluka Vlade Srbije. Mislim da će ta odluka biti doneta ove, možda sledeće nedelje, a samom odlukom Vlade pravo javne svojine nad dvoranom preći će na opštinu Ćuprija", kazao je Erić.

Atletska dvorana u Ćupriji će biti druga po redu zatvorena dvorana u Srbiji, posle Beograda.

Ne propustite