Bolt: "Sledeće godine je kraj, neću sebi da dozvolim da se brukam"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.11.2016.
16:59
Izvor: Beta

Najbolji sprinter svih vremena Jusein Bolt rekao je da će se penzionisati posle Svetskog prvenstva u Britaniji naredne godine i kazao je da zna da proceni kada je vreme za završetak karijere.

Beta/Jon Super
Beta/Jon Super

Povezane vesti

"Kada ne bih morao ovako vredno da treniram, mogao bih da hodam beskrajno. Mogu da trčim još u lancima (deo treninga), ali što ste stariji, morate da podnosite više žrtava i da budete disciplinovaniji. Iskreno, mislim da ja nemam više tu disciplinu. Vredno sam radio da bih došao tu gde sam sad i Svetsko prvenstvo sledeće godine biće mi poslednji nastup", rekao je Bolt u intervjuu za britanski "Skaj sports".

Trostruki uzastopni olimpijski šampion i svetski rekorder na 100 i 200 metara naglasio je da apsolutno neće učestvovati na Igrama u Tokiju, čak i ako bude najbrži na svetu za dve godine.

"Rio mi je apsolutno bio poslednji nastup. Znam da za dve godine neću biti najbrži čovek na svetu, nisam ja od takvih. Znam kada je vreme za kraj...Pitao sam bio svojevremeno Majkla Džonsona zašto se povukao kada je bio na vrhuncu i dominirao, on je rekao da je ispunio sve ciljeve. Kada dodjete do tačke da nemate poriv da trenirate, onda počnete da gubite trke i da se brukate", rekao je 30-godišnji Bolt.

Krajem novembra će premijerno biti prikazan dokumentarni film o Boltu, koji je objasnio da je pristao da snimi taj film da bi ostao upamćen kao jedan od najboljih sportista svih vremena.

"Kada sam gledao kako Muhamed Ali ili Pele vredno rade i dominiraju, rekao sam sebi da hoću da budem kao oni, zato sam snimio film. Hoću da kada se za 20 godina bude pričalo o želji da se trenira i porivu da se takmiči da se pomenem i ja", rekao je Bolt.



Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Juventino SS
Monday, 14.11.2016
20:00

Prava stvar, odeš kao šampion.

avatar
koma73
Monday, 14.11.2016
19:12

Bolje je da pređe u vegane, krene na ćasove ljubavi kod gurua i da uživa na stazi. Ovako razmišlja pametan čovek, povuci se kad si največi, ne glumi budalu i ne brukaj se, ne pljuj po svojoj legendi i ne unižavaj je. Ali... ima i drugačijih.

avatar
KevinDurant
Monday, 14.11.2016
21:02

Ajde ne serite, sad ga svi pljujete a do juce ste ga dizali u nebesa. Ne mogu da verujem kakav smo narod pa on i makar izgubio sve meceve od sad bice za mene najveci kao i kad je pobedjivao a ti ga tu pljujes sram te bilo pa Novak je za Srbiju uradim vise od svih nas.

avatar
Otac
Monday, 14.11.2016
21:38

Pacijent si, djokovic je osvojio sve moguce u karijeri i ne igra dobro poslednjih par meseci samo. Zasto zbog toga da se penzionise ako on misli da moze jos, a sigurno je da moze? Jel svi sportisti koji nekad udju u krizu treba da se penzionisu? A te price oko vegana, gurua ne razumem ni ja, ali ko smo mi da sudimo coveku koji je jedan od najvecih sportista ikada, a na balkanu sigurno najveci ikada

avatar
Don Carlo
Monday, 14.11.2016
18:09

Svaka cast majstore, a ne kao pojedine nazovi ikone klubova, koje postanu supljine od igraca a hoce da igraju na silu, zbog starih zasluga. Svaka cast

avatar
Monday, 14.11.2016
18:07

Pametno. Ovakocemo ga upamtiti ko najboljeg, najbrzeg, a ne za pet godian da gledamo kako ga neki amater pretice i odna vicmo a nekad je bio najbrzi.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Monday, 14.11.2016
18:05

Bolt legenda atletike, ne verujem da ce uskoro neko oboriti rekord na 100m