Bolt poručuje: "Spreman sam za borbu"

Autor: Beta Beta
petak 21.08.2015.
00:26
Izvor: Beta

Svetski rekorder na 100 i 200 metara, atletičar sa Jamajke Jusein Bolt poručio je da se nalazi u dobroj formi i da je spreman za predstojeće Svetsko prvenstvo u Pekingu.

BETA/AP Photo/Frank Augstein
BETA/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Svetsko atletsko prvenstvo počinje u subotu u Pekingu, a Bolt se posle sedam godina vraća na stadion "Ptičje gnezdo" gde je na Olimpijskim igrama osvojio zlatne medalje u trakama na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100 metara.

Posle spektakularih Igara u Pekingu gde je postavio nove svetske rekorde, Bolt je sakupio još osam titula šampiona sveta i tri olimpijska zlata u Londonu 2012. godine.

Vremena se, međutim, menjaju i sada je glavno pitanje koja je razlika između Bolta 2008. i Bolta 2015. godine.

"Ja sam u sportu dugo i video sam mnogo toga. Mogu da kažem da sam se promenio, drugačiji sam", rekao je Bolt.

Predstojeći šampionat sveta će biti najveći izazov u Boltovoj karijeri do sada. Jamajčanin trenutno ima tek sedmo vreme na svetu na 100 metara, najbolji rezultat mu je 9,87 sekundi, dok je na 200 metara tek na 19. mestu s rezultatom od 20,13 sekundi.

Ove godine je imao problema s povredama, tako da se gotovo nije ni takmičio, odnosno imao je samo po tri trke na 100 i 200 metara.

"Osećam se dobro. Voleo bih da sam imao više trka, ali dobro sam trenirao. Trener je srećan i za mene je dobro što to vidim. U Londonu (na mitingu Dijamantske lige) sam imao dve dobre trke, i iako se nisam mnogo takmičio od tada za mene je bilo važno da dobro treniram", rekao je Bolt.

Postoji velika opasnost da se Boltova vladavina u sprintu okonča u Pekingu, a najveći rival će mu biti Amerikanac Džastin Getlin, olimpijski šampion iz Atine.

"Nisam neko vreme trčao na 200 metara, ali trke na 100 mi ulivaju samopouzdanje. Stvari će doći na svoje mesto na takmičenju, nisam zabrinut", dodao je on.

Bolt danas puni 29 godina, pompezne proslave neće biti jer želi rano u krevet kako bi se spremio za kvalifikacije na 100 metara u subotu.

"Siguran sam da će mi neko doneti tortu", naveo je Bolt.

Za sve kritičare i one koju sumnjaju, Bolt na kraju ima jasnu poruku: "U dobroj sam formi, trčim dobro, sve počinje da se uklapa, spreman sam za takmičenje".

Kalifikacije na 100 metara su na programu u subotu, dok je finale dan kasnije.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
vlada ns
Friday, 21.08.2015
13:34

Dzastin Getlin je dva puta suspendovan zbog dopinga i dva puta su ga vratili.. Sta vise reci za tog čoveka... Nije mu mesto pored Bolta ni na treningu a kamoli na svetskom prvenstvu.

avatar
DjovaneElber
Friday, 21.08.2015
09:40

Ne daj se Juiseine, ili sto kaze Dusko Korac Jusa Bolt isto ko da su drugari :)