Bolt: "Malo sam razočaran, ubio me start trke"

Autor: Beta Beta
nedelja 06.08.2017.
16:31
Izvor: Beta

Najbolji sprinter svih vremena Jamajčanin Jusein Bolt rekao je da je malo razočaran što u svojoj poslednjoj trci na 100 metara nije uspeo da pobedi, ali je istakao i da novi svetski šampion Džastin Getlin nije zaslužio zvižduke.

Epa/Diego Azubel
Epa/Diego Azubel

Povezane vesti

Bolt je sinoć osvojio bronzanu medalju u trci na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu, u svojoj poslednjoj individualnoj trci u karijeri. On je trku završio za 9,95 sekundi.

"Teško je biti tužan s obzirom na podršku koju mi je publika pružila. Osećaj je bio odličan i stvarno cenim ljubav koju su mi navijači uvek davali. Ovo je moja prva bronzana medalja. Malo sam razočaran. Dao sam sve od sebe i srećan sam zbog onog šta sam dobio", rekao je Bolt.

Zlato je osvojio Amerikanac Džastin Getlin (9,92 sekunde), a srebro njegov zemljak Kristijan Kolmen (9,94).

Svetski rekorder je loše startovao i nije uspeo da do kraja trke sustigne rivale.

"Start me je ubio. Nametnuo sam sebi pritisak. Znao sam da ću biti u problemu ako rano ne uđem u trku i mislim da sam o tome previše razmišljao. Pokušao sam da se vratim u trku što brže, ali to nije bilo dovoljno", rekao je Bolt.

On je istakao da je ponosan svojom karijerom.

"Ovo ne menja ništa u mojoj karijeri. Uradio sam sve što sam mogao za ovaj sport i za sebe. Vreme je da odem", rekao je Bolt.

Getlin, koji je u karijeri bio suspendovan zbog dopinga, u Londonu je dočekan zvižducima. Publika mu je zviždala pred svaku trku, ali i posle osvajanja zlata.

Dok je publika na Olimpijskom stadionu u Londonu uzvikivala Boltovo ime nakon finala, Getlin je prišao Jamajčaninu i poklonio mu se.

"To je bilo grubo. Odslužio je svoje. Uvek sam ga poštovao kao protivnika. Tokom godina je naporno radio i jedan od najboljih sa kojima sam se takmičio. Bilo mu je teško. Pokazao je da je pravi takmičar tako što je izašao na stazu i pobedio", rekao je Bolt.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
chaki
Sunday, 06.08.2017
17:23

Nije te care ubio start trke,nego se ove godine nisi spremao ozbiljno, uvek je imao slabiji start od ostalih pa pobedjivao na kraju, ali nema veze legenda ostaje legenda, pamtice se narednih 200 god 💪