Bliži se Evropsko prvenstvo u Beogradu, kako teku pripreme?

Autor: Beta Beta
sreda 23.11.2016.
17:59
Izvor: Beta

Predsednik Lokalnog organizacionog komiteta Evropskog atletskog prvenstva u Beogrardu Slobodan Branković rekao je danas da pripreme za to takmičenje protiču po planu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

On se takodje zahvalio sponzorima na podršci i najavio da će takmičenje u narednim danima dobiti i nove sponzore.

"Organizacija atletskog spektakla teče po planu i danas 100 dana pre početka EP je prilika da se još jednom zahvalimo Ministartsvu omladine i sporta Srbije i Gradu Beogradu na velikoj podršci.

Zahvaljujući njima mi ćemo organizovati najveći atletski dogadjaj u istoriji samostalne Srbije, a s obzirom da smo kupili montažno atletsko borilište, ono će po završetku takmičenja biti postavljeno u nekom od gradova u Srbiji, čime ćemo dobiti još jednu atletsku dvoranu"
, rekao je Branković, a preneo je Atletski savez Srbije.

Na današnoj promociji Evropskog prvenstva u Beogradu sumirani su i utisci o poseti Evropske atletske federacije koja je završena pre dve nedelje, kao i o potencijalnim problemima i rešenju istih.

Direktor takmičenja Predrag Momirović rekao je da je preliminarno za EP prijavljeno 705 takmičara iz 48 država, koji će se takmičiti u 26 disciplina.Savezni selektor Srbije Slobodan Popović kazao je da su svi reprezentativci zdravi i da uskoro kreću s pripremama.

"Svi naši reprezentativci su zdravi i uskoro će početi sa pripremama za EP i novu sezonu. Većina atletičara će pripreme obaviti u Srbiji, a Mihail Dudaš i Tamara Salaški će se pripremati i u Južnoj Africi. Još uvek je rano da pričamo o očekivanjima, ali nema sumnje da će svi oni dati sve od sebe da postignu što bolji rezultat pred domaćom publikom u Beogradskoj areni", rekao je Popović.

Ulaznice za dvoransko Evropsko prvenstvo u atletici, koje će se održati od 3. do 5. marta u Beogradskoj areni, mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima eventima, kao i na sajtu belgrade2017.org/sr/tickets.

Ne propustite