Beogradski maraton čeka MILIONITOG učesnika!

Autor: Beta Beta
utorak 12.01.2016.
13:52
Izvor: Beta

Na ovogodišnjem Beogradskom maratonu, 29. po redu, očekuje se rekordan broj takmičara, ali i milioniti učesnik koji će dobiti pehar u trajno vlasništvo, rečeno je danas u Beogradu.

BETAPHOTO/EMIL VAS/EV
BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Povezane vesti

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali na konferenciji za novinare u Skupštini grada, istakao je da je Beogradski maraton jedan od dogadjaja po kome je grad prepoznatljiv, ne samo samo u ovom delu Evrope, nego u celom svetu.

"Ove godine je prijavljivanje takmičara počelo ranije, tako da je u ovom trenutku već prijavljeno 2.000 takmičara. To znači da ćemo i ove godine imati rekordan broj učesnika", rekao je Mali.

Ovogodišnji Beogradski maraton biće održan 16. aprila, a do sada su prijavljeni takmičari iz 34 zemlje sveta.

"Ove godine imaćemo i jedan jubilej koji je veoma važan - milionitog učesnika Beogradskog maratona. To je jubilej koji je za nas veoma važan, želimo da ga obeležimo na pravi način. Milioniti učesnik će dobiti pehar u trajno vlasništvo... Nadam da nam neće trebati još 29 godina za dvomilionitog učesnika", naveo je Mali.

Mali je rekao da još nije poznato koliko će Grad Beograd izdvoti za nagradni fond, ali je dodao da je želja da se poveća.

"Želimo da povećamo nagradni fond, jer smatramo da će omogućiti da privučemo još veća imena kako bismo promovisali i Maraton i grad na pravi način", rekao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je kazao da će na predstojećem maratonu biti omogućeno učestvovanje i osobama sa invaliditetom, a dodao je da će trčati i ljudi sa kućnim ljubimcima.

"Biće ovo sjajna uvertira za sledeći, 30. jubilarni Beogradski maraton", rekao je Mali.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić
najavio je da je pred tom organizacijom nekoliko važnih akcija.

"Prvi naš korak će biti usmeren prema Evropskoj atletskoj federaciji. Prošle godine smo kao prva ulična trka u Evropi dobili sertifikat za kvalitet i bezbednost. Ove godine želimo da podnesemo zahtev za dobijanje pet zvezdica, što je najviši status u evropskoj atletici. Mi znamo da to možemo da dobijemo zahvaljujući kvalitetu koji već posedujemo", kazao je Nikolić.

"Takođe, želimo da Svetskoj atletskoj federaciji podnesemo zahtev za dobijanje jedne od znački. Svetska atletska federacija u sistemu uličnih trka ima tri značke, zlatnu, srebrnu i bronzanu. Mi mislimo da vrlo uskoro možemo da dobijemo zlatnu", dodao je on.

Ne propustite