Atletska dvorana spremna za EP!

Autor: Beta Beta
sreda 17.12.2014.
01:06
Izvor: Beta

Ministri omladine i sporta i odbrane, Vanja Udovičić i Bratislav Gašić poručili su da izgradnja atletske dvorane teče po planu i da će taj objekat biti spreman za Evropsko prvenstvo u dvorani koje se 2017. godine održava u Beogradu.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV
BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Povezane vesti

Udovičić i Gašić obišli su danas lokaciju na kojoj se gradi prva atletska dvorana u Srbiji, prostor kasarne "General Jovan Mišković" na Banjici, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

"Prva faza je zvanično gotova, u pripremi je dokumentacija za raspisivanje javne nabavke za drugu fazu. Vlada Srbije je za 2015. godinu opredelila 198 miliona za završetak prvog dela druge faze, a za 2016. godinu konačnu isplatu od 150 miliona čime će ovaj objekat, prvi takve vrste u našoj zemlji i regionu, biti završen", rekao je Udovičić.

On je naveo da dvorana neće biti u funkciji samo profesionalnih sportista i pripadnika Vojske Srbije, već da će biti prilagodjena i za osobe sa invaliditetom i za rekreativce.

Ministar odbrane Bratislav Gašić kazao je da su, uprkos odredjenim zastojima u prethodnom periodu, učinjeni značajni napori i doneti zaključci Vlade Srbije da se ovaj proces nesmetano nastavi.

"Odlučeno je da se formira projektno-menadžerski tim koji će se starati o svim daljim investicijama na ovoj lokaciji, sve do završne faze predvidjene za početak 2016. godine. S Ministarstvom omladine i sporta dogovorili smo sve dalje korake koje ćemo preduzeti kako bismo bili u potpunosti spremni za organizaciju Evropskog prvenstva", kazao je Gašić.

Neposredno uz kompleks Atletske dvorane nalazi se otvoreni sportski teren za atletiku, čime je ostvareno povezivanje ova dva sadržaja, koji su u funkciji atletskih disciplina, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ukupna površina Atletske dvorane i pripadajućih administrativno-sportskih sadržaja iznosi oko 7.202 kvadratnih metara.

Prostor je u potpunosti prilagodjen potrebama budućih korisnika – Atletskog saveza Srbije i Vojne akademije, dodaje se u saopštenju.

Ne propustite