ASS - Španovićeva i Kolašinac najbolji u 2014. godini

Autor: Beta Beta
petak 26.12.2014.
21:32
Izvor: Beta

Vicešampionka Evrope Ivana Španović proglašena je danas za najbolju srpsku atletičarku ove godine, dok je nagradu u muškoj konkurenciji dobio Asmir Kolašinac.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Španovićeva je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu u skoku u dalj i bila je treća na Svetskom prvenstvu u dvorani, dok je Kolašinac bio peti na kontinentalnom šampionatu.

Posebno priznanje Atletski savez Srbije dodelio je bacačici koplja Tatjani Jelači, koja je na Evropskom prvenstvu u Cirihu osvojila srebrnu medalju.

Ivana Španović i njen trener Goran Obradović, koji je proglašen za najboljeg trenera godine, dobili su novčanu nagradu od po 500 hiljada dinara, dok je Jelači i njenom treneru Dragiši Đorđiću pripalo po 300.000.

Kolašinac i njegov trener nisu novčano nagrađeni.

U kategoriji mlađih seniora, nagrade su pripale finalistkinji Evropskog prvenstva u trci na 1.500 metara Ameli Terzić i Milošu Raoviću, koji je bio polufinalista na 400 metara.

Za najuspešniji klub u 2014. godini proglašena je Vojvodina, dok je za organizaciju finala Kupa Srbije kao najboljem takmičenju priznanje pripalo Crvenoj zvezdi.

"ASS privodi kraju uspešnu godinu kojom možemo da budemo više nego ponosni. Reprezentativci Srbije su osvojili 44 medalje, 14 zlatni, 14 srebrnih i 16 bronzanih", rekao je predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

Jevrosimović je, takođe, istakao da je velika pobeda i to što je Beograd dobio organizaciju Evropskog prvenstva u dvorani 2017. godine.

On je dodao da ASS radi na infrastrukturi i poboljšanju uslova za rad atletičara i da se nada da će prva atletska dvorana u Srbiji biti završena do kraja sledeće godine.

Ne propustite