Anić spreman da skače sa najboljima na svetu

Autor: Beta Beta
ponedeljak 24.07.2017.
15:05
Izvor: Beta

Srpski skakač u dalj Lazar Anić rekao je danas da je spreman za predstojeće Svetsko prvenstvo i dodao da veruje da će u kvalifikacijama u Londonu biti na svom vrhuncu.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Još deset dana je ostalo do početka Svetskog atletskog prvenstva u Londonu. Rok za ispunjenje normi završen je juče, a Srbiju će predstavljati osam takmičara među kojima je i Lazar Anić.

"Ove godine smo odlučili da ne idemo nigde sa strane, već da završne pripreme obavimo u Beogradu gde ćemo pokušati da se malo prilagodimo podlozi koja će biti na Svetskom prvenstvu", rekao je Anić, prenosi Atletski savez Srbije.

Anić je naveo da je, posle Ekipnog Evropskog prvenstva u Izraelu gde je pobedio, počeo sa jačim treninzima.

"Prvo takmičenje posle petnaestak dana jakog treninga napravio sam u Novom Pazaru gde sam po kiši skočio respektabilan rezultat od 7,94 metra i na taj način pokazao da sam na dobrom putu da u kvalifikacijama svog prvog SP budem na vrhuncu", rekao je Anić.

"Tada očekujem od sebe da budem u mogućnosti da dam svoj maksimum. Ako to uspem, uveren sam da će taj maksimum biti dovoljan za finale. Posle u finalu, kao u svakoj tehničkoj disciplini, sve je moguće", dodao je.

Lazar Anić će prvi startovati od srpskih atletičara. On će na zaletište skoka u dalj izaći 4. avgusta u 20.30.

Svetsko atletsko prvenstvo održava se u Londonu od 4. do 13. avgusta na stadionu "Olimpijski park Kraljice Elizabete".

Ne propustite