Amerikanci osvojili zlato u štafeti 4 x 400m

Autor: Beta Beta
nedelja 30.08.2015.
20:01
Izvor: Beta

Američki atletičari osvojili su danas zlatnu medalju u štafeti 4 x 400 metara na Svetskom prvenstvu u Pekingu.

BETA/AP Photo/Andy Wong
BETA/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Amerikanci su pobedili rezultatom 2:57,82 minuta i osvojili šestu uzastopnu zlatnu medalju na svetskim prvenstvima u štafeti 4 x 400 metara. To je najbolji rezultat ove godine u toj disciplini.

Ekipa SAD je tako prekinula niz Jamajčana od tri pobede u štafetama u Pekingu. Jamajka je osvojila zlatne medalje u muškoj i ženskoj štafeti na 4 x 100 metara i u ženskoj na 4 x 400 metara.

Amerikaci su nastupili u sastavu Dejvid Verburg, Toni Mekaj, Brišon Nelum i Lašon Merit. Jamajka je vodila do poslednje deonice, ali je Merit u poslednjoj izmeni prestigao Džavona Frensisa i ubedljivo pobedio.

Srebrnu medalju osvojila je reprezentacija Trinidada i Tobaga rezultatom 2:58,20 minuta, što je novi državni rekord. Nastupili su Reni Kou, Lalonde Gordon, Deon Lendore i Mačel Sedenio.

Reprezentacija Velike Britanije osvojila je bronzu rezultatom 2:58,51 minuta u sastavu Raba Jusif, Delano Vilijams, Džerid Dan i Martin Runi.

Jamajka je zauzela četvrto mesto, Belgija peto, Francuzi su bili šesti, Kuba je zauzela sedmo mesto, a Rusija poslednje osmo.

Ne propustite