Amela Terzić: "U Istanbul po normu za EP u Pragu"

Autor: Beta Beta
petak 13.02.2015.
00:26
Izvor: Beta

Srpska atletičarka Amela Terzić rekla je danas da su joj loši vremenski uslovi otežali trening, ali da će na dva takmičenja u Turskoj pokušati da ispuni normu za Evropsko prvenstvo u dvorani.

radiostoplus.com
radiostoplus.com

Povezane vesti

"Sledeće sedmice ću imati prvu ovosezonsku trku u zatvorenom. Nastupiću 19. januara na mitingu u Istanbulu, a dva dana kasnije na istom mestu očekuje me šampionat Balkana. Verujem da ću ispuniti normu za Prag", rekla je Terzićeva radiju Sto plus.

Prvenstvo Evrope u dvorani održaće se u Pragu od 6. do 8. marta. Ako se kvalifikuje, Terzićeva će u prestonici češke trčati na 3.000 metara.

"Moja osnovna disciplina je 1.500 metara, ali trenutno sam orijentisana na dvostruko dužu deonicu. Ako bih zadovoljila oba kriterijuma, odabrala bih da trčim 3.000 metara", kazala je Terzićeva.

Norma za 1.500 metara iznosi 4:15,00 minuta, dok je 3.000 metara potrebno istrčati ne sporije od 9:05,00.

"Zimi je teže postići bolje rezultate. Norme su nešto slabije, ali i dalje ostre. Ako želim da prodjem dobro, moram biti znatno brža od zadatih kriterijuma. U mojim disciplinama ima takmičarki sa rezultatima dostojnim muške konkurencije"
, tvrdi Terzićeva.

Iako nije naviknuta da dvoranske uslove, ova 22-godišnja Novopazarka naglašava da se ne plaši izazova.

"Zahtevno je, ali stalno radim na sebi. Imam ekipu, trenere, doktore i sparing partnere. činjenica je da ove godine nisam trčala dvoranu, moje konkurentkinje imaju malu prednost, ali želim da se izborim s njima"
, rekla je Amela Terzić.

Ne propustite