Amela Terzić: ''Danas sam pričala sa Boltom! Jedva čekamo da počne!''

Autor: Beta Beta
četvrtak 20.08.2015.
17:37
Izvor: Beta

Srpska atletičarka Amela Terzić izjavila je danas da se nada da će ući u finale trke na 1.500 metara na predstojećem Svetskom prvenstvu u Pekingu i istakla da joj je cilj da istrči vreme blizu svog ličnog rekorda.

radiostoplus.com
radiostoplus.com

Povezane vesti

Dva dana ostalo je do početka Svetskog prvenstva u atletici.

Peking će ugostiti najveće atletske zvezvde, svetske i olimpijske rekordere, a već prvog dana takmičenja na stazu će rekorderka Srbije na 1.500 metara.

"Dosta sam truda uložila kako bih ispunila normu za Peking. Zajedno sa svojim timom dugo sam i naporno trenirala da bismo došli do cilja. Na kraju sam uspela da ostvarim normu, na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Talinu.

Cilj mi je da istrčim blizu svog ličnog rekorda, a pošto je prva trka u prepodnevnim satima, moraću više da se potrudim. Nadam se da ću se dobro snaći i da ću uspeti da uđem u finale na 1.500 metara",
rekla je Terzićeva, prenosi Atletski savez Srbije.

Amela Terzić je normu za Olimpijske igre u Riju 2016. godine i za Svetsko prvenstvo ostvarila na Evropskom prvenstvu u Talinu kada je postavila novi nacionalni rekord s rezultatom četiri minuta, četiri sekunde i 78 stotinki.

Ona će trčati u trećoj kvalifikacionoj grupi na 1.500 metara u kojoj je i svetska rekorderka Genzebe Dibaba iz Etiopije, odlučeno je današnjim žrebom.

"Rivalke su dobre, pre svih Dibaba. Gotovo sve imaju bolje lične rezultate od mene, pa ću iz tih razloga trčati bez opterećenja i pokušati da im se suprotstavim", rekla je Terzićeva Radiju sto plus.

Njena grupa startovaće u subotu od 5.37 po srednjeevropskom vremenu (11.37 po lokalnom), a 22-godišnja Novopazarka sa 4:04,77 minuta ima deveto vreme od 11 atletičarki.

Osim Dibabe, koja je prošlog meseca rezultatom 3:50,37 minuta u Monaku srušila 22 godine star svetski rekord Kineskinje Ku Junksije, u toj trci nastupiće između ostalih i Kenijka Feit Čepngetič Kipjegon (3:56,98), Morin Koster iz Holandije (3:59,79), Britanka Lora Vejtman (4:00,17) i Lujza Gega iz Albanije (4:02,63).U polufinale, koje je na programu dan kasnije od 14.45, plasiraće se po šest najbržih iz svake od tri kvalifikacione grupe, dok će mesto među 24 najbolje po rezultatu obezbediti još šest atletičarki.

Finale na 1.500 metara zakazano je za 25. avgust od 14.35, a titulu sa prethodnog planetarnog šampionata u Moskvi brani Šveđanka Abeba Aregavi.Osim u ovoj disciplini, Terzić je ostvarila normu i za trku na 800 metara, a njen najbolji rezultat je minut, 59 sekundi i 90 stotinki.

"Ukoliko uđem u finale svoje discipline, a tome se nadam, neću trčati i na 800 metara", dodala je Terzić.

Svetsko prvenstvo u Pekingu održaće se od 22. do 30. avgusta.

"Ovde se zaista nalaze najbrži i najbolji atletičari na planeti. Danas sam pričala sa Juseinom Boltom i svi jedva čekamo da počne", zaključila je srpska atletičarka.

Ne propustite