Vojvode prekinule dominaciju Vukova!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 05.07.2015.
20:48
Izvor: Sportske.net

Višegodišnja dominacija beogradskih Vukova okončana je u nedelju trijumfom Vojvoda iz Novog Sada u finalu "Serbian Bowla XI" u završnici za infarkt.

saaf.rs
saaf.rs

Povezane vesti

Prvi put u svojoj istoriji, novosadske Vojvode osvojile su titulu prvaka Srbije, pobedivši u "Serbian Bowlu XI", finalu Sportklub Prve lige Srbije, do ove godine neprikosnovene Vukove iz Beograda u šokantnoj završnici rezultatom 25:23 (12:14, 6:0, 0:3, 7:6).

Novosađani su imali četiri minuta za poslednji napad, napad u kojem su morali da pokažu od kakvog su materijala, jer su Vukovi vodili rezultatom 23:18. Ništa im nije išlo na ruku, a pre svega činjenica da u drugom poluvremenu nisu uspeli da osvoje nijedan prvi daun tog trenutka.

Međutim, Vilijem Pauel je pokazao da je pravi lider, uzeo je loptu i poveo svoj tim ka tituli. Trebalo je preći preko 50 jardi, a on je pronalazio rupe u odbrani Vukova, uz odličan “clock management” približavao loptu end zoni.

Ostalo je samo 14 sekundi do kraja, kada je bilo jasno da je sledeći napad "biti ili ne biti". Ko drugi, do Pauel, uzeo je loptu, iskoristio odlične blokove i pretrčao i poslednje 4 jarde za tačdaun i titulu, posle kojeg je usledilo veliko slavlje na terenu FK Kabel u Novom Sadu.  

Do tog trenutka, briljirali su Pauel, koji je na kraju proglašen za MVP-a finala, sa jedne, kao i Toni Vašington, sa druge strane, a ekipe su se smenjivale u vođstvu.

Po završetku utakmice, dodeljena su individualna priznanja Dag Adkinsu (Novi Sad Djuks, najbolji trener Prve lige Srbije), Vilijemu Pauelu (Djuks, najbolji strani igrač), Mihailu Josoviću (Vukovi, najbojli ofanzivni domaći igrač) i Đorđu Petrović (Kragujevac Wild Boars, najbolji domaći defanzivni igrač).

Ne propustite