SAAF - Kreću polufinala plej-ofa Superlige

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.06.2014.
07:50
Izvor: Sportske.net, saaf.rs

Ovog vikenda na programu su polufinalne utakmice plej­-ofa Sportklub Superlige u američkom fudbalu, u kojima se sastaju SBB Vukovi Beograd – Imperatori Niš i Novi Sad GAT Vojvode - Kragujevac Divlji Veprovi.

saaf.rs
saaf.rs

Povezane vesti

Kako se sezona bliži kraju Beograđani su u sve boljoj formi, što su uostalom pokazali i ubedljivom pobedom nad timom sa "južne pruge" u regularnom delu (49:0).

Uspeli su da ostanu i neporaženi u ligaškom nadmetanju, pa su zbog svega navedenog favoriti protiv tima koji je samim plasmanom u ovo polufinale ostvario istorijski uspeh.

Drugi duel trebalo bi da bude daleko neizvesniji. Veliko sportsko rivalstvo klubova razvilo se još u uvodnim sezona američkog fudbala, kada su Vojvode često pobeđivale Kragujevčane, čak i u situacijama kada su ovi na kraju podizali šampionski pehar.

Zanimljivo da su Novosađani jedini tim u Srbiji sa kojim Veprovi imaju negativan skor u pobedama (7:5), a da su "tvrd orah" pokazali su i ove sezone, kada su slavili u gradu na Lepenici sa 33:27, posle dva produžetka.

Ovi timovi su se i prošle godine sastali u polufinalu, kada su Šumadinci slavili sa 29:6, iako su samo nedelju dana ranije pretrpeli poraz od Vojvođana u ligaškom delu (32:7).

Polufinale Sportklub Superlige:
SBB Vukovi Beograd – Imperatori Niš (subota, 15 sati, Ada Ciganlija)
Novi Sad GAT Dukes – Kragujevac Wild Boars (subota, 16 sati, Kabel)

Ne propustite