NFL: Denver preko Pitsburga do finala AFC konferencije!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 18.01.2016.
10:21
Izvor: Beta

Ekipa Denvera plasirala se u finale Američke fudbalske konferencije, pošto je u noći izmedju nedelje u ponedeljka na svom terenu pobedila Pitsburg sa 23:16.

Beta/AP Photo/Joe Mahoney
Beta/AP Photo/Joe Mahoney

Povezane vesti

Bronkosi će u finalu konferencije igrati protiv Nju Inglanda.

Denver u prvoj četvrtini nije na najbolji način iskoristio svoju dobru poziciju i dva dobra napada koja su se na kraju završila sa samo dva šuta za tri poena umesto sa dva tačdauna.

Na drugoj strani, oslabljeni Pitsburg je, predvodjen Benom Rotlisbergerom, tek minut i po pre kraja prve deonice uspeo da poentira iz prvog pravog napada i preokrene rezultat tačdaunom Ficdžeralda Tusenta na 7:6.

Stilersi su za prvih pet minuta druge deonice stigli do novih poena, ovog puta fild gola, dok su Bronkosi u tim momentima imali velike probleme u napadu, odnosno Pejtona Meninga saigrači nisu baš najbolje pratili.

Medjutim, Denver se trgao u finišu poluvremena, pa je fild golom Brendona Mekmanusa sa 51 jarde smanjio prednost Pitsburga na 10:9.

U trećoj denonici obe ekipe su postigle po jedan fold gol, pa su Stilersi u poslenjih 15 minuta ušli s prednošću od 13:12.

Ključni detalj utakmice dogodio se kada je odbrana Denvera izbila loptu Tusentu i omogućila Meningu da krene u novi napad. Fambl rivala Mening je iskoristio, poveo je svoju ekipu do end-zone Pitsburga, a dobar napad tačdaunom je završio Si Džej Anderson.

Posle tog tačdauna i pretvaranja za dva poena, Denver je potpuno preokrenuo rezultat i poveo sa velikih 20:13 tri minuta pre kraja meča.

Pitsburg je do kraja utakmice krenuo na sve ili ništa, ali je odbrana Denvera oborila Rotlisbergera, a Brendon Mekmanus je novim fild golom praktično stavio tačku na ovaj meč.

Stilersi su i posle toga pokušali da promene situaciju na terenu i naprave čudo. Prvo je Kris Bosvel na 19 sekundi pre kraja utakmice pogodio za tri poena, a potom su Stilersi on-sajd kikom pokušali da izbore novi napad, ali to nije pošlo za rukom, pa su se Bronkosi plasirali u finale konferencije.

U finalu NFC konferencije igraće Arizona Kardinalsi i Karolina Pantersi.

Finala konferencija NFL na programu su narednog vikenda.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lakipfc
Monday, 18.01.2016
14:14

Konacno,svaka cast,al samo su tri tekme do kraja,nadam se da sledece sezone krecete od pocetka,spremajte se:)nNeki transferi su vec poceli,remsi su se preselili u LA,Chip keli je preuzeo San Francisko...hvala

avatar
Amar Zornic
Monday, 18.01.2016
12:52

Ovo je jedan od razloga sto cenim ovaj sajt. Kad god neko od nas korisnika da neku primedbu vi to odmah ispravite. ja sam zamolio za rukometne vesti , neko za snuker, neko za NFL i svima ste ispunili zelje, hvala !