LŠ - Vukovi preokretom do fajnal­-fora

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 03.05.2015.
00:50
Izvor: Sportske.net, saaf.rs

Beogradski SBB Vukovi naći će se i u drugom izdanju fajnal­-fora IFAF Lige šampiona, pošto su posle Ljubljana Silverhawksa savladali i turske Bogazići Sultanse, u Istanbulu, rezultatom 34:19, osvojivši tako prvo mesto u diviziji "Istok".

saaf.rs
saaf.rs

Povezane vesti

"Čopor sa Ade" do trijumfa je došao posle preokreta u drugom poluvremenu, u režiji američkog tandema Majls Gejts – Toni Vašington, koji je čak četiri puta ostvarivao konekciju za tačdaun.

Posle početnog opipavanja snaga u prvoj četvrtini koja je završena bez poena, Turci su odlično otvorili drugu četvrtinu, predvođeni kvoterbekom Džošuom Loganom, najpre pasom ka Kubulaju Cejlanu, a potom i snikom – 13:0.

Pomenuti američki duo vratio je Vukove u igru do odlaska na poluvreme (13:7), ali je u nastavku susreta Logan ponovo spojio Cejlana sa end zonom i vratio domaće na dva poseda prednosti (19:7).

A onda su na scenu ponovo stupili Gejts i Vašington i kompletirali tri dugačka pasa za tačdaun i veliki preokret u trećoj četvrtini (27:19). Da stvar bude gora za Sultane, kvoterbek Logan se povredio pri rezultatu 20:19 i tada je bilo jasno da neće moći da odbiju nalet zahuktalih Vukova.

U poslednjoj deonici srpski predstavnik dodao je šlag na tortu, petim pasom Majlsa Gejtsa za tačdaun, ovoga puta ka talentovanom hvataču Nikoli Simoviću, pa će nastaviti da se bori za pehar koji mu je prošle sezone izmakao u samom finišu finala.

Ne propustite